Annons

Minst sagt svalt intresse för bostadsrätter

Sammanlagt har ett 20-tal hyresgäster hos Landskronahem hört av sig för att informera sig om hur man omvandlar sin hyresrätt till en bostadsrätt, en siffra som motsvarar runt en halv procent av hyresgästerna. Cirka tio av dessa bor i en del av en fastighet på Östergatan och de har nu kallats till en informationsträff på torsdag.
– De bor på Juno 34 men notera att de bara vill veta mer. Någon konkret begäran finns inte i dagsläget. Men vi har kallat in en konsult från Svensk Bostadsrätt AB som kan allt om detta, säger Helena Fremle, VD för Landskronahem.

Annons
 

De övriga som hört av sig i frågan är utspridda på olika områden i staden.
– Eftersom en del har hört av sig till mig och andra till ordföranden Kenneth Håkansson så vet jag inte exakt hur många det rör sig om eller exakt var alla bor. Men min uppfattning är att det, förutom de på Juno, är utspritt.

Om det nu rör sig om ett 20-tal hyresgäster totalt som är intresserade så motsvarar det cirka en halv procent av de runt 4000 lägenheterna som Landskronahem har idag.
– Det är en siffra som jag inte kommenterar. Det får ordföranden göra.

Landskrona Direkt har tidigare skrivit om att minst två hyresgäster som bor i gamla vattentornet hört av sig och visat intresse.
– Så är det, men sedan dess har vi inte hört något från dom, meddelar Helena Fremle.

På frågan om det är marknadsmässigt pris som gäller för en eventuell bostadsrättsförening om de vill köpa loss en fastighet eller ett område, svarar VD:n undvikande.
– Det vill jag inte uttala mig om. Det får vi se när vi vet vilka förutsättningar som finns, säger hon.

Enligt ägardirektiven för Landskronahem ska företaget eftersträva att ha varierade boendeformer i de olika stadsdelarna. Frågan är då hur de ställer sig till om exempelvis de boende i Salvian i Borstahusen vill omvandla sitt boende till bostadsrätter.
– Den frågan äger inte jag. Det är styrelsen som avgör det. Men det är klart att frågan är berättigad med tanke på vad som står i ägardirektiven, säger Helena Fremle.

Inne på Borstahusen så får hon frågan om det kan bli aktuellt att Landskronahem bygger hyresrätter ute i Norra Borstahusen.
– Det är ingen fråga som har diskuterats i styrelsen, säger hon men svaret blir något annorlunda när hon får frågan om detta diskuterats bland tjänstemännen.
– Jag säger pass på den frågan.

En annan fråga som Helena Fremle väntar med att svara på är den att hyresgästföreningen inte anser att bolaget ska höja hyrorna nästa år.
– Vi ska ha förhandlingar om detta med Hyresgästföreningen och innan det så uttalar jag mig inte om några eventuella förändringar gällande hyrorna.

Det senaste året har varit minst sagt turbulent för företaget, inte minst för VD:n.
– Det är viktigt för oss att vi får konkreta saker att förhålla oss till. Ett tag hamnade vi i någon sorts mellanrum, tomrum, men nu tycker jag att allt sakta men säkert börja konkretiseras, avslutar Helena Fremle.

Läs mer:

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser