Annons

Lilla och stora bästbollsligan avgjord


Ett av lagen från S:t Ibbs GK. Foto: Privat.

Lilla och stora bästbollsligan är färdigspelad för i år. Nio av de tio planerade omgångarna spelades då den ena regnade bort.

Annons
 

Tanken från början var att alla knattar och juniorer upp till 13 år skulle få möjlighet att få spela på andra golfbanor i regionen. Lagen har varit uppdelade i tvåmannalag, så spelarna har haft tryggheten att spela med någon från sin egen klubb när dom mött en annans klubbs lag.
Matcherna har avgjorts i fyrbollar och en vuxen från en annan klubb har gått med som markör.

– Det har varit väldigt bra för spel, vänskap och nöje. Killarna och tjejerna har fått träffas och knyta kontakter men andra golfare. Tänk att få pröva spela på en annan golfbana när man är 6 år som min son, det hade han inte fått annars, säger en stolt och glad mamma i Eva Pettersson från , S:t Ibbs Gk på Ven.

Fem klubbar har deltagit i arrangemanget. Dessa har varit Landskrona GK, Vasatorps GK, S:t Ibbs GK, Glumslövs GK och Söderåsens GK. Lagen har mötts en gång under våren och en gång under hösten på varje golfbana.
– Detta fantastiska initiativ tog Jörgen Persson från Landskrona Golfklubb, berömmer Eva Pettersson.

– Jag kan bara svara f&oumouml;r S:t Ibbs GK och där har spelarna inspirerats och utvecklats mycket av detta samarbete. En del av killarna och tjejerna som startade i lilla bästbollsligan har fått ett lägre handikapp och under hösten spelat i stora bästbollsligan.

Nyligen avgjordes sista tävlingen och det sammanlagda resultatet efter alla spelade omgångar blev:
Lilla bästbollsligan 1:a S:t Ibbs GK 2:a Landskrona GK 3:a Söderåsens GK
Stora bästbollsligan 1:a Vasatorps GK 2:a Landskrona Gk, 3:a S:t Ibbs GK
– Jag måste få säga ett stort tack till spelare, föräldrar, ledare och Jörgen för en mycket lyckad satsning och hoppas den återkommer nästa år, avslutar Eva Pettersson.     

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser