Annons

Kronantjej uttagen till nationellt utvecklingsläger


Rakel Nilsson smashar. Nu har Landskronatjejens fina spel gett eko hela vägen upp tilll Svenska Volleybollförbundet. Månde en blivande landslagstjej? Landskrona Direkt håller tummarna. Lägg namnet på minnet. Foto: Privat

Kronans Rakel Nilsson, 15 år, har av Svenska Volleybollförbundet blivit uttagen till ett utvecklingsläger för tjejer födda 2000.

Annons
 

Rakel Nilsson är första tjejen från Kronan som blir uttagen till ett ett utvecklingsläger, som kan ses som en inventering av talanger inför nästa års U17-landslagsuttagningar. Hon kommer att spendera höstlovet i Falköping tillsammans med några andra av Sveriges mest talangfulla volleybollspelare i sin ålder.
– Rakel ingick förra året i det framgångsrika Skånelaget som tog guld i svenska mästerskapet för distriktlag. Hon har dessutom blivit uttagen att representera Skåne även i nästa distriktlagsmästerskap som går av stapeln i januari 2016. En bra höst för Rakel alltså, säger Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare i Kronan VBK.

Tränaren beskriver Rakel Nilsson som en ambitiös och målmedveten spelare som är väldigt all-round och kan användas på flera positioner.
– Hennes fysik, snabbhet och explosivitet är en stor tillgång för laget. Hon debuterade redan förra året i damlaget och var en av lagets bästa spelare och utvecklingen pekar fortsatt spikrakt uppåt. Rakel är även lagkapten Kronans U18-lag som tog sig till kvartsfinal på förra årets U17-SM.

Rakel Nilsson får dessutom sällskap av jämnåriga före detta Kronantjejen Nike Fjätström, som valde att satsa vidare i EVS inför denna säsongen. Även Nike är uttagen till både utvecklingslägret och till Skånelaget.
Att två av våra tjejer upptäckts av Svenska Volleybollförbundet känns otroligt spännande och vi ser det som ett kvitto på att vi är på helt rätt väg med vår växande ungdomsverksamhet, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser