Annons

Utvisningar knäckte Lejonet i toppmötet mot Sölvesborg

Inför 113 betalande åskådare föll Lejonet igår på hemmais mot Sölvesborg med 3-4.

Trots att gästande Sölvesborg hade mest puck under första perioden kunde Lejonet med ett disciplinerat försvarsspel, bra målvaktspel och effektivitet framåt vinna perioden med 2-0.

Annons
 

1-0 gjorde Emil Svensson när man kommer två mot en och istället för att passa så sätter Emil pucken med en backhand mellan benen Joel Johansson i Sölvesborgs mål.

Andra perioden får Lejonet en mardrömsstart då man tappar pucken på egna blå och detta tar Sölvesborg vara på och sätter reduceringen efter blott 22 sekunder. Lejonet replikerar snabbt då Denniz Sjöö får i väg i skott från blå som letade sig in i kassen lite turligt bakom en skymd målvakt. Inte världens hårdaste skott.

Efter målet tände de till ordenligt för nu började utvisningarna komma.  Lejonet fick power play och kunde ta ett rejält grepp om matchen men tappar pucken, så i stället för 4-1 kommer  3-2.
– I dessa läge måste man vara mer rädd om linjerna så man inte får dom här snabba spelvändningarna mot sig, säger Torbjörn Torpling.

I slutet av perioden får Lejonet ytterligare två utvisningar emot sig. Tack vara ett bra boxplay så går man till pausvila med en 3-2 ledning.

Tredje perioden börjar lika illa som den andra. Lejonet får börja perioden med spel 4 mot 5 men efter bara 52 sekunder får man ytterligare en utvisads när Denniz Sjöö lägger pucken över plexiglaset i ett försök att renas från egen zon och Sölvesborg får spela 5 mot 3. Det tar 22 sekunder innan Sölvesborg har kvitterat. Efter två minuter, ny tvåa och här är man effektiva i Sölvesborg. Man vinner tekningen och det tar bara sju sekunder innan pucken sitter bakom, en annars bra Christoffer Lekander i Lejonets mål. 

Efter målet går Lejonet i Sölvesborg fälla och i stället för att fokusera på att göra en kvittering så går den mesta uppmärksamheten på domaren och tiden rinner i väg för Lejonet får att nå en kvittering. 15. 25 får man dock en sista chans efter en slashing från Alex Axelsson i Sölvesborg. Detta power play fungerade inte alls och hemmalaget skapar i princip ingenting.

En på det hela taget rättvis bortaseger sett över 60 minuter. Lejonet orkar inte riktigt hela matchen. 
– Laget måste fokusera mer på spelet än allt annat om man ska klara av att gå vidare i denna jämna serie, samt hålla sig från utvisningsbåset för spelat fem mot fem är man många gånger bättre än sina motståndare. Nu väntar två tuffa  bortamatcher som kan avgöra framtiden.

MATCHFAKTA
Resultat: 3-4 (2-0,1-2,0-2)
Målgörare: Lejonet  Emil Svensson, August Cnattingius och Denniz Sjöö   Sölvesborg: André Olsson, John Johansson, Jesper Olsson och Jimmy Eskesjö
Skott: 28-37
Utvisningar: Lejonet  38 min Sölvesborg 10 min.
Publik: 113

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser