Annons

Rytmiska gymnastikframgångar i helgen


Längst bak syns Jenny Engdahl och framför henne står coach Emma Sandell samt alla tjejer som tävlade för LKGF.
Foto: Privat

Årets JSM och den nya tävlingen Pre–Junior som tillkommit istället för USM i grenen rytmisk gymnastik avgjordes i Kristianstad Arena under helgen. Landskrona Kvinnliga GF var naturligtvis på plats med taggade gymnaster.

Annons
 

Doruntina Goxhuli och Wilma Mårtensson tävlade JSM och Meja Engdahl-Petersson, Celine Vergara och Lucia Modéer tävlade Pre–Junior.
– Doruntina och Wilma var de två gymnaster som först besteg tävlingsgolvet och levererade två fina körningar i rep och boll. Båda flickorna gick vidare till slutdelen av tävlingen där de 15 bästa fick möjlighet att tävla gren tre och fyra också, säger Jenny Engdahl för LKGF och fortsätter.
– För Wilma och Doruntina fortsatte det med stabila insatser i grenarna tunnband och käglor. Slutplaceringarna efter några timmars tävlande blev nummer fyra för Doruntina och nummer fem för Wilma. Dessutom hade Doruntina tävlat till sig fyra av fyra möjliga grenfinalplatser och Wilma tre. Så det var två glada och nöjda flickor som satte sig på läktaren för att heja fram den lite yngre generationen från LKGF.

Meja Engdahl-Petersson som blev tvåa på USM förra året hade bara ett mål med tävlingen under lördagen. Vinna och vinna väl. Och som hon levererade!
– Rep högsta poängen, fristående absolut outstanding, tunnband högsta poängen och avslutade med bästa poäng även i käglor. Totalt blev det en segermarginal till tvåan Maja Svensson från Stråssa GF på fem poäng, säger Jenny Engdahl och berättar om Celine Vergara och Lucia Modéer som tävlade i Pre–Junior.
– Celine och Lucia gjorde nationell debut och tävlade jättebra efter sina förmågor i rep och fristående. Lucia slutade på 13:e och Celine på 14:e plats bland alla flickorna som är födda 2003 och är Pre–juniorer.

Endast de tio bäst placerade gymnasterna fick möjlighet att tävla gren tre och fyra.
– Under söndagen följde Wilma och Doruntina upp sitt tävlande med fina insatser i grenfinalerna och Doruntina avrundade helgen genom att ta hem silvermedaljen i grenfinalen med käglor, där Wilma slutade på en fin fjärdeplats, avslutar Jenny Engdahl.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser