Annons

Konstförening på intensiv konstresa

Köpenhamn och dess omgivning var målet för höstens medlemsutflykt i konstens och designens tecken för Landskrona Konstförening.
– Årets resa blev snabbt fulltecknad, berättar föreningens ordförande Mia Widell och gläds åt det stora intresset för konst i Landskrona.

Annons
 

Med på resan som guide hade föreningen anlitat Thomas Kjellgren, kulturskribenten tillika tidigare chef för Kristianstad konsthall och Grafikens hus.
– Han är dessutom högaktuell för oss i Landskrona då han dessutom är en stor Mirókännare, säger Mia Widell och syftar på den kommande utställningen ”Joan Miró – Grafik och affischer” på Landskrona Museum senare i höst.

Resans första mål var Ordrupgaard vid Charlottenlund och ett besök på  de båda utställningarna om och med Matisse.
– Vi passade även på att titta in i  Finn Juhls hus, som finns på platsen och som han byggde till sig själv och sin familj 1942. Huset bjuder på ett unikt samspel mellan konst, design, arkitektur och interiör, menar Mia Widell och det är nära att göra en parallell till föreningens kommande utställning i Landskrona Konsthall.
– Det är bråda dagar nu. Vi bygger nu den retrospektiva utställningen om arkitekten och formgivaren Jonas Lindvall som vi kommer att visas året ut i konsthallen och som invigs till helgen.

Strax utanför Köpenhamn besökte konstresenärerna Gl Holtegaard. Gården som har anor från 1700-talet är idag bland annat ett konstmuseum som bjöd på utställningen Cool Moderne om Art Deco i dansk bildkonst 1910-1940.  Dagens sista stopp gjordes sen på Fredriksberg och Cisternerne.
– Det är alltid lika spännande att se konst i de gamla vattenreservoarerna, säger Mia Widell som på plats i år fick njuta av ett vattenspel signerat den svensk/danske konstnären Ingvar Cronhammar.
– Häftigt. Passa på om ni har vägarna förbi, avslutar Mia Widell.

Läs mer om föreningen på dess hemsida
http://www.landskronakonstforening.se/

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser