Annons

IT-guru invigde toppmodern serverhall


IT-entreprenören Jonas Birgersson och stadsnätschef Magnus Sjövik lyckades utan minsta darr på rösten fullfölja invigningen trots att tekniken spelade herrarna ett litet spratt.

I fredags invigde Landskrona Energi sin tredje serverhall. Faktum är att det redan finns tre hyresgäster och om man får tro Jonas Löfgren på Landskrona Energi som ansvarar för den nya hallen, så lär det inte dröja länge innan ytterligare en hall byggs.

Annons
 

Landskrona Energi har sedan flera år legat i framkant gällande IT och i fredags invigdes en ny toppmodern serverhall. Skånes egen IT-guru, Jonas Birgersson invigningstalade och gav sin syn på det framtida IT- samhället och AI, artificiell intelligens.
– Vi är precis i början av en ny era och utvecklingen kommer att gå fortare och fortare, berättade Jonas Birgersson och visade exempel på bilar som idag kör av sig själv i en jämförelse med hur det såg ut för bara några år sedan.

Men nu är det inte självgående bilar som Landskrona Energi bistår med. Istället är det serverhallar där kunder kan hyra in sig och vara säkra på att driften är säkrad.
Nu kan vi erbjuda våra kunder en toppmodern anläggning med högsta driftsäkerhet dygnet runt, 365 dagar om året. Vi har byggt utifrån den senaste tekniken, och tyngdpunkten för den nya serverhallen ligger på driftsäkerhet och låg energiförbrukning, säger stadsnätschef Magnus Sjövik på Landskrona Energi. Den totala investeringen beräknas till cirka 15 miljoner kronor.
Den nya serverhallen inryms i Landskrona Energis befintliga lokaler vid kraftvärmeverket Energiknuten, ett område som är bemannat alla timmar på dygnet. Solceller är installerade i anslutning till serverhallen, som kan ge ett bidrag till elförsörjningen.
– Här finns allt man kan önska, säger Jonas Löfgren som spår en ljus framtid.
– Detta är vår tredje hall och med 60 nya rack mer än fördubblar vi vår kapacitet, säger Jonas Löfgren.
– Om jag får gissa så tror jag att vi behöver en ny hall runt 2017. Sådan är utvecklingen och eftersom vi bevisat att vi levererar vad vi utlovar så är jag övertygad om att vi bara har sett början.

Tack vare Landskronas geografiska läge är staden en intressant knutpunkt för datatrafik.
– Landskronas stadsnät är rankat som ett av de främsta i landet och vi arbetar utifrån vårt mål att alla ska ha fiber senast år 2018. Med den nya serverhallen befäster vi ännu mer att Landskrona är en IT-stad, avslutar Magnus Sjövik.


Jonas Löfgren ansvarar för den nya serverhallen och är övertygad om att de tomma "kylskåpen" snart fylls med kundernas servrar.


Det var god stämning när Jonas Birgersson och Magnus Sjövik invigningstalade på temat "Sanningen om framtiden".

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser