Annons

Stadens skolutveckling visas upp på digital mässa

För första gången arrangeras SETT Syd i Malmö under höstlovet, 27-28 oktober. På mässan kommer Landskronas skolutvecklingsprojekt att presenteras. Det hela är en mässa för digitalisering av skolan där det moderna och innovativa lärandet står i fokus.
SETT har tidigare år arrangerats i Stockholm men det regionala intresset kring digitala läromedel gör nu att mässan utlokaliserats till Malmö.

Landskrona Stad är tillsammans med några andra skånska kommuner arrangerande partner till mässan och kommer att under dagarna synas i flera aktiviteter. Ungefär 220 pedagoger och skolledare från kommunen kommer att delta. Tillsammans med Kompetensskolan kommer utbildningsförvaltning att arrangera miniföreläsningar i en monter på mässan. Under tisdagen 27 oktober kommer dessutom Landskronas skolutvecklingsprojekt presenteras i samband med två föreläsningar.
 Vi har gjort flera satsningar inom det digitala området för att förbättra kommunikationen med föräldrar och få våra barn och elever att lyckas bättre i förskola och skola. Det är dessa satsningar vi tänkte berätta om, säger Christian Olsson, projektchef på utbildningsförvaltningen och en av föreläsarna under tisdagen.

Annons
 

Dessutom kommer stipendier från Tomas Johanssons minnesfond att delas ut under ett mingel på tisdagskvällen. Priset går till en eller flera personer som på olika sätt bidragit till skolutveckling.
– Det är fantastisk chans att under mässan dela ut stipendiet till personer som bidragit till att göra den svenska skolan bättre. Det är andra året som stipendiet delas ut och det känns riktigt gott att ge uppmärksamhet till de som gör skillnad, säger Anders Grundberg, förvaltningschef i Landskrona som leder stipendiekommitténs arbete.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser