Annons

Bilden av en våldtäktsman


Polisen har tagit fram en så kallad fantombild på den man som i somras våldtog en ung kvinna i Landskrona.

Trots insamlat DNA har inte polisen lyckats få reda på vem den man är som våldtog en 21-årig kvinna en bit från Lindhs hamn den 2 juli i somras. Därför har polisen tagit fram en så kallad fantombild på gärningsmannen och denna kommer att visas upp i kvällens avsnitt av Brottsplats Sverige på TV4.

Annons
 

Det var sent på kvällen den 2 juli som en man överföll och våldtog en ung kvinna vid strandpromenaden mellan Nordkap och Lindhs hamn. Mannen uppgavs vara mellan 45-60 år. Han hade rakt kort råttfärgat hår med högt hårfäste. Skägg runt munnen men ej på kinderna. Han var lång och ”lönnfet” och talade svenska med dialekt eller brytning. Vid tillfället var han klädd i blåjeans med hål på vänster knä. På överkroppen bar han en blå tjock tröja och möjligtvis något rödrutigt under. Han bar också mörka skor.

Det goda signalementet samt det faktum att han lämnat DNA på platsen gjorde att polisen i början av utredningen hade förhoppningar om att hitta gärningsmannen. En man greps också men han släpptes igen.

I kvällens avsnitt av Brottsplats Sverige framträder kvinnan samt polisen och förhoppningen är att utredningen ska ta ny fart nu när en fantombild på den misstänkte mannen presenteras. Programmet sänds på TV4 med start klockan 21.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser