Annons

LS-framgångar på DM Skåne/Bleking

Landskrona Simsällskap tog hem en fin tredjeplats i poängstriden på Junior-DM i Ystad den gångna helgen, endast slagna av Helsingborg Sim och SK Triton. I seniorstriden slutade LS fyra, där även slagna av Malmö KK. Inte illa med tanke på en del bortfall på grund av skador.

Emil Hassling  -00 kan efter tävlingarna titulera sig distriktsmästare på 200 bröstsim, detta efter en riktigt stark simning med nytt personbästa och klubbrekord 2.20,42. Han tog även silver på 400 medley samt två brons på 100 bröstsim och 200 medley. Tiden på 100 bröstsim innebar även det ett nytt klubbrekord med fina 1.05,05.

Annons
 

– Emil ser redan nu mycket stark ut på flera distanser och kommer att ha flera medaljchanser vid Sum-Sim riks i Göteborg i december, säger klubbens chefstränare David Söderstjerna.

Alfred Christensson -98 vann junior-DM på 50 och 100 fjärilsim med 25,10 och 56,98. Det blev dessutom ett något överraskande silver på 50 ryggsim med 26,96, detta var en sänkning av klubbrekordet med en halv sekund.

Oskar Hoff -98 var även han med och tävlade på fjärilsdistanserna. För Oskars del gick det bäst på 200 fjäril där han tog guld med nya personbästatiden 2.09,32. Det blev dessutom ett silver på 100 fjäril efter ovan nämnda Alfred.

Clara Vater -97 har en skadefylld sommar och höst bakom sig men knep trots detta ett JDM-silver på paraddistansen 50 ryggsim.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser