Annons

Doc Lounge intar teatern


Se och diskutera dokumentärfilm på teatern.

Ikväll är det stor premiär för dokumentärfilms- och livestreamingprojektet Doc Lounge Live i Skåne. Landskrona Teater är en av sex platser som man kan ta del av arrangemanget.

Annons
 

Doc Lounge har en trogen publik men vill nå fler. Därför lanserar man nu livestreamingprojektet Doc Lounge Live Skåne, där evenemangen på Babel i Malmö sänds live till utvalda partners runt om i södra Sverige. De medverkande i Doc Lounge Live är i är  kulturhus, bibliotek en folkhögskola och då Landskrona Teater. Allt som sker på Doc Lounges scen i Malmö – från film till samtal – kommer man alltså att kunna ta del av på teatern ikväll. Med hjälp av SMS och sociala medier kan man även skicka in frågor som en moderator plockar upp på scen.

Filmerna – Pervert Park och Speed Sisters
Ikväll är det stor premiär för Doc Lounge Live, med Frida och Lasse Barkfors kontroversiella debutdokumentär Pervert Park som kvällens fokus. Filmen handlar om en trailerpark i Florida, där dömda sexförbrytare lever tillsammans, utstötta från samhället. Här får de tillfälle att berätta sina historier, och målar i processen upp en komplicerad bild av brott och straff i USA. Efter filmen är regissörerna på plats för att svara på publikens frågor. Nästa Doc Lounge Live anordnas den 1 december, då med den dokumentären Speed Sisters som handlar om det första racinglaget i Mellanöstern med enbart kvinnliga medlemmar.
– Doc Lounges mål är att bredda publiken för dokumentärfilm och inspirera till samtal och engagemang globalt och lokalt med dokumentärfilmen som redskap, säger Maja Lindquist på Doc Lounge.
– Vi har länge funderat på hur vi ska kunna nå ut ännu längre med våra filmer och för två år sedan föddes idén om Doc Lounge Live.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser