Annons

Nior testade på gymnasiet


Förra veckan testade niondeklassare på hur det kan vara att plugga på gymnasiet.
Foto: Privat.

Årskurs 9-elever från bland annat Västervångskolan, Seminarieskolan och Sandåker, besökte i förra veckan Allvar Gullstrandgymnasiet under tre dagar för att pröva på att gå på gymnasiet. På lektionerna i Hållbart Samhälle fick de genomföra ett miniprojekt, där de fick lära sig om och agera för regnskogen.
– Alve Persson, lärarkandidat, visade först sina fotografier på djur och natur i regnskogen från resor han gjort i Sydostasien och Costa Rica i Mellanamerika. Därefter fick eleverna se kortfilmer om hur Palmoljeodlingen hotar stora delar av Indonesiens regnskog. Palmolja ingår i många vardagsprodukter och utrustade med förstoringsglas fick eleverna likt detektiver dechiffrera innehållsdeklarationerna på färdigmat, krämer, och kakor i jakt på just Palmolja, säger Karin Warlin, lärare på Allvar Gullstrandgymnasiet.

Nästa steg blev att skicka mejl till de olika företagen och ställa frågor om palmoljan, om den var RSPO -certifierad med mera.
– En del av eleverna hann även gå in på hemsidan www.therainforestsite.org. Genom att klicka där hjälper man till att motverka nedhuggningen av regnskogen. Både Alve och jag blev imponerade av elevernas insatser, avslutar Karin Warlin.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser