Annons

FN:s 70 årsdag firas med en ceremoni


Tor Johanson är ordföranden sedan 37 år tillbaka  i Landskrona FN-förening.

Den 24 oktober 1945 grundades Förenta nationerna, FN. Detta kommer Landskrona FN-förening att ihågkomma med en liten ceremoni på Kasernplan i Landskrona precis vid ingången till Landskrona Museum. Där finns ju, precis som bland annat utanför FN-skrapan i New York, det verkliga fredsmonument i Carl Fredrik Reuterswärds Non Violence-revolver.

Annons
 

– Det blir en enkel ceremoni trots allvaret bakom. Just i dessa dagar är situationen i världen än mer frustrerande. Och mer än synnerligen oroande. Därför är det viktigt att vi alla blir varse den och bidrar med vad vi kan. Och det är mycket, poängterar Tor Johanson ordföranden sedan 37 år tillbaka  i Landskrona FN-förening.

Det hela tar sin börjar klockan 11 då kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt  kommer att säga några ord till landskronaborna. Därefter kommer Tor Johanson, att hålla ett kort anförande.

Tor Johanson har lång erfarenhet från arbete i fält för FN och inte minst Internationella Röda korset, bland annat i det så aktuella Syrien. Arbeta för FN är också en kvalifikation som huvudtalaren, landskronaprästen Per Johansson, i högsta grad besitter. Med sin tidigare tjänstgöring som präst vid Svenska Kyrkan i New York är han mer än väl förtrogen med den stora vikten av FN:s arbete världen över.
En mycket engagerad stund med tankeväckande funderingar utlovas.
– Just Landskrona har ju blivit ett "Hoppets Hamn" för flyktingar. Ända sedan 1943 då vi tog emot de danska judarna som flydde och från maj 1945 och framåt har Landskrona ställt upp på ett enastående sätt. Själv har jag haft förmånen att kunna följa detta och, i vissa fall, även vara en kugge i maskineriet. Så kära landskronabor, slut upp för FN. Kom till Non Violence på lördag klockan 11 utanför Museet, uppmanar Tor Johanson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser