Annons

BoIS tappade 2-0 ledning


Mikael Dahlgren har just gjort 1-0.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Trots en ledning med 2-0 i paus och ett litet men dock övertag så lyckades inte BoIS ta hem tre poäng när de tog emot Kristianstad FF på måndagskvällen. Gästerna såväl reducerade och kvitterade i andra halvlek. De 1165 betalande fick se BoIS pressa på rejält i slutminuterna med Sixten Mohlin i KFF-målet gjorde rätt för sin lön och höll tätt.

Annons
 

Det var två lag som inte hade mer än äran att spela för då BoIS tog emot Kristianstad FF på måndagskvällen. BoIS började bäst och de första tio minuterna var bra. Därefter släppte BoIS in gästerna i matchen och spelet jämnade ut sig. Dessutom tvingades Johnny Lundberg byta redan efter 20 minuter då han fått en känning i sin vad.
Halvvägs in i halvleken tog dock BoIS ledningen. Det var en lång hörna som damp ner hos Dale Hopson som chippade bollen mot bortre stolpen. Där stormade Mikael Dahlgren fram och lyckades göra mål med en klackspark.
Därefter tog BoIS åter över kommandot i matchen och när sedan Rasmus Alm kom helt ren och gjorde 2-0 i slutet av halvleken så trodde nog de flesta på IP att BoIS skulle ta hem tre poäng.

Men istället för att fortsätta i andra halvlek som man avslutat den första så började BoIS bevaka sin ledning, de försökte helt enkelt att döda matchen. Detta var något som gästerna från Kristianstad utnyttjade. De tog över allt mer av spelet och efter en timmes smekte Nahom Girmal Netabay in en frispark i krysset från drygt 20 meter. Bara minuter senare var han nära att göra 2-2 på en ny frispark från samma läge men den gången gick bollen utanför.
I den 70:e minuten kom dock kvitteringen på en kontring. Andreas Grahn kom ren med Jonas Sandqvist och gjorde inget misstag.

I slutet av matchen pressade BoIS på rejält men något mer mål blev det inte. Matchen slutade 2-2, något som båda tränarna tyckte var rättvist.
– Vi har första halvlek och Kristianstad en stor del av andra. Så resultatet är väl rättvist, säger Billy Magnusson som tagit över huvudtränarsysslan efter att Zvezdan Milosevic fått sluta.
– Jag tycker att vi är bra i första. Framför allt fungerar vårt spel på kanterna och då drar vi isär deras försvar och skapar ytor för anfallarna. Tyvärr lyckas vi inte behålla det spelet i andra halvlek, säger BoIS-tränaren.

Närmast väntar Norrby borta på lördag och, till skillnad mot BoIS, så har de mycket att spela för. Boråslaget har idag tre poäng mer än BoIS-spöket Eskilsminne, som de randiga tar emot på IP i den sista omgången av årets division 1 södra den 1 november.


Missnöjesyttring på Engelska läktaren.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Rasmus Alm blev såhär glad efter sitt 2-0 mål.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Alexander Tkacz skötte sig bra på sin vänsterkant.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Något mål blev det inte för Admir Aganovic mot Kristianstad FF.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Billy Magnusson skriker ut order.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser