Annons

Polischef vill att Koppargården ska hamna än mer under luppen

Att polischefen i Landskrona, Anneli Manelli, vill se krafttag mot brottsligheten i Koppargården är ingen nyhet. Senare i år presenteras en lista på tio utsatta bostadsområden i Sverige där det kommer att vara extra fokus på hur polisen arbetar. Anneli Manelli vill att Koppargården ska vara ett av dessa områden.
– Biskopsgården i Göteborg har påpekat för polisens nationella operativa avdelning att de vill vara ett av områdena. Vi har också meddelat att vi vill vara med bland de tio, säger hon till Landskrona Direkt.
– Jag har dock inte fått något svar på om vi är med eller inte, säger hon vidare.

Polisen kommer inte att få mer resurser, det vill säga pengar till fler polisen, för att komma tillrätta med problemen på Koppargården.
– Nej, vi kommer inte att få mer pengar. Men vårt arbete kommer att analyseras mer noggrant än annars. Därför vill vi vara med.

Annons
 

Förra året presenterades en lista på 55 utsatta områden och då var Koppargården med.
– Det har fått effekt. Vi har bland annat genomfört två större insatser där såväl narkotika som vapen tagits i beslag, säger Anne Manelli.
– Men vi har även haft fler synliga poliser i området och detta har tagits emot väl av de boende. Dessutom är projektet med fler närpoliser i full gång nu.

Enligt Carolina Ekéus, pressansvarig på polisens nationella operativa avdelning tas beslutet om vilka tio områden i Sverige som ska under luppen senare i höst.
– Det är ett samverkansbeslut som kommer att tas under hösten. Jag uppskattar att vi kommer att presentera vilka områden det gäller i slutet av året, säger hon till Landskrona Direkt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser