Annons

Fortsatt samarbete mellan gymnasiet och medicinska fakulteten

Idag påbörjades år två av samarbetet mellan naturvetareleverna på Allvar Gullstrandgymnasiet och Medicinska fakulteten i Lund.
Representanter från medicinska fakulteten, studenter såväl som doktorander – tidigare Landskronaelever – och föreläsare slöt idag upp för en intressant och spännande förmiddag på stadsbiblioteket. Träffen anordnades exklusivt för skolans naturvetarelever i årskurserna 1-3.

På programmet har stått föreläsning av Martin Garwicz, professor och forskare inom området neurofysiologi med inriktning på hjärnans funktion samt en föreläsning av Anette Agardh, universitetslektor, docent med mera, inom området social medicin och global hälsa.

Annons
 

Därefter har gymnasieeleverna fått information av programdirektör vid biomedicinprogrammet, Thomas Hellmark, om olika vägar att komma in och jobba i lab samt  möjligheterna man har att skugga en student på universitetet,

Förmiddagen avslutades därefter med att före detta elever från Allvar Gullstrand berättade om vägen från gymnasiet till kandidatprogram till doktorandstudier.

Mats Svensson, förstelärare i Biologi-Naturkunskap på Allvar Gullstrandgymnasiet gläds så klart åt dagen men även åt att  projektet nu är finansierat under minst två år till.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser