Annons

Biskopen besöker Landskrona


Biskop sedan 2014 i Lunds stift är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 169 församlingar och mer än 500 kyrkor. Foto: Martin Lindeborg.

Den 20-24 oktober besöker biskop Johan Tyrberg församlingarna i Rönnebergs kontrakt, som omfattas av Landskrona, Kävlinge och Svalövs kommuner. Detta är biskop Johans första visitation.

Annons
 

En av biskopens uppgifter är att visitera stiftets församlingar. Under visitationen får biskopen möta församlingsbor, förtroendevalda och personal för att samtala om glädjeämnen och utmaningar.

Visitationen har temat ”Nu gör jag något nytt. Det spirar redan, märker ni det inte” (Jesaja 43:19). Temat ska inspirera till att hitta och lyfta lovande nysatsningar och hoppingivande initiativ i kyrka och samhälle.
– I mitt uppdrag som biskop ingår det att lyssna, ge råd och uppmuntra. Jag hoppas få möta inspirerande exempel på hur svårigheter vänts till sin motsats genom arbete och framtidstro. I den avslutande gudstjänstens predikan ska jag sammanfatta mina upplevelser och tankar från visitationen, säger biskop Johan.

Här har du möjlighet att se, höra och träffa biskopen

  • Tisdag 20 oktober klocka 17.00 i mässa Asmundtorps kyrka
  • Torsdag 22 oktober klockan 19.00 mässai Billeberga kyrka
  • Fredag 23 oktober klockan 17.00 After Work, träffa biskop Johan Tyrberg på Speakers Corner.
  • Lördag 24 oktober klockan 14.00 Kulturfestival i Sofia Albertina kyrka, medverkar gör Ouvertyr Libanaise, orgel och dansare NGOMA (nyskriven musik i afrikansk anda) Swing and Sweet spelar evergreens samt i ntervju med biskop Johan Tyrberg.
    Klockan 16.00 festmässa i Sofia Albertina kyrka.

Följ även visitationen på biskop Johans Twitter, på Lunds stifts Facebooksida samt via #detspirar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser