Annons

Barnen blir utan spöktåg


Spökena från Häljarp får hitta någon annanstans att spöka i år.

2003 var första gången som Landskrona Direkt rapporterade om Spökafton i centrum. Rådhuset kläddes med ett gigantiskt stort spöke, Guinness rekordbok var kontaktade och från Alléksolan ner till Rådhustorget marscherade ett spöktåg av utklädda barn.

Annons
 

Spökafton har sedan dess blivit en årlig tradition och just spöktåget har fått barnfamiljer att vallfärda ner till city på torsdagskvällen i samband med höstlovsveckan. I år blir det dock ett höstlov utan spöken i centrum något som Landskrona Posten var först att rapportera om.
– Man kanske kan tro att det är en enkel sak att bara arrangera ett tåg men hela kvällen hänger samman, säger Anna Rosenberg, projektledare inom Landskrona Citysamverkan.
Det som kostar är dels projektledning för eventet samt personal på plats under kvällen. Det ska sökas polistillstånd. Man måste spärra av gator för tåget samt ha vakter i alla korsningar för trafiken. Tåget har haft ett band som spelat musik i fronten samt diverse eldshower eller andra artister för att förstärka känslan. Man har avslutat vid scenen på torget och en scen kostar mycket pengar med ljud och ljus och underhållning, poängterar hon.

– Detta krävs för att kunna dela ut godispåsar i ordnande former. Till detta har vi haft tält med spökhistorier, personal på plats samt eldinslag som har krävt vakter för att kontrollera att elden inte skadar någon.

Istället väljer nu Landskrona Citysamverkan att satsa på söndagsöppna butiker i december.
– Spökaftonen har kostat Cityföreningen tusenlappar som man nu väljer att lägga på andra aktiviteter. Spökafton och våra andra evenemang är ju till för att stärka handeln i city, nu har vi valt att sprida ut våra aktiviteter mer med att förstärka helgerna i december.

Med eller utan cityföreningens samverkan så blir det Spökafton i centrum den 29 oktober med  aktiviteter på bland annat Rådhustorget, Citadellet, museet och biblioteket.
– Tivolit, marknad och de aktiviteter som sker på andra platser i city denna kväll arrangeras av andra aktörer, inte Cityföreningen, avslutar Anna Rosenberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser