Annons

Slagverksduon MalleusIncus till stan


Slagverksduon MalleusIncus, det vill säga Johan Bridger och Patrick Raab, ger en konsert på Landskrona församlingshem på söndag.

Framstående slagverksduon MalleusIncus gör i höst en turné i Skåne och Blekinge där man på söndag når Landskrona församlingshem.

Annons
 

På programmet står bland annat en transkription av Bachs Goldbergvariationer.

MalleusIncus (som är de latinska namnen på hörselbenen hammaren och städet) består av Patrick Raab samt landskronabördige Johan Bridger.  Sedan 1996 har duon gjort hundratals framföranden runt om i Europa, USA och Japan. Säsongen 2015/2016 kommer MalleusIncus att uruppföra Tobias Broströms Dubbelkonsert för två slagverkare och orkester tillsammans med Dresdner Philharmonie, NorrlandsOperan Umeå samt symfoniorkestrarna i Helsingborg och Gävle. År 2004 vann MalleusIncus första pris i International Marimba Duo Competition i Belgien och senare samma år uppträdde de på Percussive Arts Society of International Convention i Nashville, USA.

Johan Bridger har gjort ett stort antal uppskattade och kritikerrosade soloframträdanden, spelat med ett flertal svenska och utländska orkestrar och uppträtt på stora scener som Mariinskij-teatern i St Petersburg och Carnegie Hall i New York. Han har även medverkat som solist i Sveriges Radio P2 och SVT vid flera tillfällen och bjuds regelbundet in till festivaler. Han undervisar regelbundet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn, Syddansk Musikkonservatorium i Odense, Musikhögskolan i Malmö och Sundsgårdens folkhögskola.

Patrick Raab är soloslagverkare på Kungliga Operan i Köpenhamn samt pukist i Concerto Copenhagen. Han har framträtt ett flertal gånger i tv och radio och spelat in flera cd och dvd, däribland Niebelungens Ring med Kungliga Operan. Raab är en eftertraktad musiker i de skandinaviska orkestrarna, både som slagverkare och pukist.

På programmet står bland annat en transkription av Bachs Goldbergvariationer och originalmusik av Alejandro Viñao och Casey Cangelosi. Det blir också verk av Astor Piazzolla och Anders Koppel.

Konserten ges på söndag den 18/10 klockan 16.00 i  Landskrona församlingshem. Lokal arrangör är Landskrona Kammarmusikförening.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser