Annons

Stark insats av decimerat Lejonet

De 235 åskådarna som tog sig till Karlsundshallen på söndagen fick sannerligen valuta för inträdespengen när Lejonet tog emot Åstorp. Trots stort manfall i Landskronalaget lyckades Lejonet knipa en poäng. Matchen gick dock till straffar och här var det Åstorp som snodde med sig extrapoängen. 3-4 slutade kampen med stort K.

Det var en rejält stökig tillställning när ett sargat Lejonet tog emot Åstorp på söndagen. På grund av sjukdom lyckades Landskronalaget inte en få ihop tre hela femmor. Detta verkade dock som tändvätska och något fel på inställningen var det inte på isen. Från något av lagen.
Lejonet tog ledningen i powerplay genom Denniz Sjöö redan efter 57 sekunder. Något senare var det Åstorp som fick spela med en man mer på plan men istället för ett bortamål så lyckades Emil Svensson göra 2-0.
Utvisningarna fortsätter att dugga tätt och i spel fyra mot fyra reducerar Åstorp rättvist. Lejonet kör dock på för fullt och Elias Prasiadis gör 3-1 på en målvaktretur.
Med knappa minuten kvar av första perioden bryter ett gigantiskt slagsmål ut. Resultatet blir att en man i varje lag får matchstraff, 20 plus fem minuter vardera och ytterligare tre spelare får två minuter var. Den checking to the head som delades ut av en Åstorpspelare gav dock ej matchstraff vilket det nog borde gjort.

Annons
 

Andra perioden blev mycket lugnare. Spelet böljande fram till i mitten av perioden då August Cnattingius visades ut två minuter för slashing. Åstorp fick igång ett bra power play som Lejonet inte orkade hålla emot för.
Tredje perioden liknade i stort den andra med sitt böljande spel. Inte helt orättvist kvitterade Åstorp efter tretton minuter men med knappt två minuter kvar får Lejonet chansen att spela med en man mer men Niklas Odén i Åstorps mål lyckas hålla undan. Efter 60 minuters spel stod den alltså 3-3 på resultattavlan, vilket får anses rättvist.

I följande förlängning så skapade båda lagen en hel del chanser men de flesta var uddlösa och straffläggningen var ofrånkomlig.
Här isade båda målvakterna stor klass och inte förrän i den femte omgången kunde Åstorp avgöra och därmed knipa med sig en extra poäng.

Sammanfattningsvis ska Lejonet ha en eloge för sin insats med tanke på hur många spelare som saknades. Alla kämpade och stod upp för varandra.

Närmast för Lejonet väntar Limhamn på bortais på torsdag innan man tar emot Halmstad i Karlslundshallen den 18 oktober klockan 16.00.

MATCHFAKTA
Resultat: 3-4 (3-1, 0-1, 0-1, 0-1)

Målgörare: Lejonet Dennix Sjöö, Emil Svensson och Elias Prasiadis. 
Åstorp: Oscar Aronsson, Philip Gunnarsson, Simon Rosengren och Jimmie Bäckström

Skott: 38-31

Utvisningar: Lejonet 6 x 2 min 1 x 5 min 1 x 20 min.. Åstorp 11 x 2 min, 1 x 5 min 1 x 20 min.

Publik: 235.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser