Annons

S reserverade sig mot förslag till avslag

På torsdagen skrev vi om att majoriteten i utbildningsnämnden, det vill säga Treklövern och Sverigedemokraterna, rekommenderar kommunfullmäktige att avslå Leif Olins (S) motion om en avgiftsfri kulturskola. Den socialdemokratiska gruppen i Utbildningsnämnden reserverade sig avslaget.

Anledningen till att socialdemokraterna vill se en avgiftsfri kulturskola är för att minska segregationen.
– Vi anser att en satsning på en kulturskola för alla är ett viktigt medel att minska den segregation som finns mellan olika grupper/bostadsområden/skolor/ deltagande i den offentliga diskussionen/ delaktighet etc., skriver de bland annat i sin reservation och menar att läget är än mer aktuellt idag än när motionen skrevs.
– Efter att motionen skrevs har argumenten för en tillstyrkan ökat. Vid en redovisning för UN (utbildningsnämnden, reds anm) i september redovisades färsk statistik, som visar att Landskrona är en tydligt segregerad stad samt att barnfattigdomen i staden ligger högt i Skåne tillsammans med Malmö, skriver socialdemokraterna.

Annons
 

Med all sannolikhet lär motionen diskuteras livligt när den ska upp för slutgiltigt beslut i kommunfullmäktige.

Läs även: Nämnd säger nej till avgiftsfri kulturskola

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser