Annons

Kyrkan gör ett kalsongryck


De första obrutna förpackningarna av kalsonger och strumpor har lämnats in.
Cheryl French, diakon och Erica Lennartsson (som myntade ordet ”Kalsongrycket”) tror att landskronaborna kommer att ställa upp. Foto: Hjördis Thelander.

Kalsongrycket har startat! – en snabb och akut insats behövs för att samla in nya underkläder till ensamkommande flyktingpojkar i tonåren.

Annons
 

Behovet av kalsonger och strumpor till de ensamkommande flyktingpojkarna är akut. Landskrona församlings diakoner och pedagoger gör ett upprop till Landskronas invånare och stadens företag under rubriken ”Kalsongrycket”.

Att ha rena kalsonger och strumpor är ingen självklarhet för de som flytt från krig och elände. Diakonerna i Landskrona församling har sett behoven som är akuta och gör nu ett snabbupprop och en vädjan till landskronaborna om att hjälpa till och skänka nya strumpor och kalsonger i obrutna förpackningar.
– Det är många pojkar i tonåren som har kommit hit, behovet av underkläder är akut, säger diakon Cheryl French. Kalsonger i storlek small och medium tas tacksamt emot liksom strumpor i storlek 40-44.

Det går bra att lämna in underkläderna på församlingsexpeditionen, Artillerigatan 4, vi har öppet alla vardagar klockan 10–12 och 13–15.

Vi ber också om praktiska vardagsplagg som jackor, skor och vinterkängor som passar till killar mellan femton och sjutton år. Dessa kan lämnas till diakonernas klädförråd i församlingshemmets källare, måndagar och onsdagar mellan klockan 10 och 12.30.

Kontakta diakon Cheryl French 0418-574 07 eller församlingsexpeditionen 0418-574 00, om du vill lämna på andra tider.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser