Annons

Häftigaste gymnastikupplevelsen


Olivia Kristensson-Nilsson, Josefine Olsson och Doruntina Goxhuli har varit och tävlat på storslagna Aeon Cup i Tokyo. Foto: Privat.

Tre gymnaster från Landskrona Kvinnliga GF har just återkommit från Tokyo, Japan där de tävlat Aeon Cup 2015. Josefine Olsson och Olivia Kristensson-Nilsson tävlade i seniorklassen och Doruntina Goxhuli tävlade i juniorkategorin. De tre gymnasterna bildade lag tillsammans.

Annons
 

– Alla storklubbar / landslagscentra av värde fanns naturligtvis på plats på denna fantastiskt välorganiserade tävling som de tre landskronagymnasterna drömt länge om att få åka till, säger Jenny Engdahl, medföljande tränare.

Alla tre gymnasterna fick den värsta grenen av alla att starta en så viktig tävling med. Doruntina som inledde, var tvungen att köra käglor sitt första framträdande.
– Tyvärr klarade inte Doruntina av att hålla nerverna i styr, så käglorna vill inte stanna i handen utan hamnade mest på golvet. Detta ledde i sin tur till att hon var ännu mer nervös inför andra grenen som var tunnband. I de avslutande grenarna rep och boll gick det något bättre.

Josefine Olsson och Olivia Kristensson-Nilsson var båda tvungna att starta med grenen band.
– Olivia som annars brukar vara säkerheten själv vid tävlingstillfällen hade en liten miss och fick inte riktigt till piruetterna. Bollmomentet hade också ett litet misstag. Däremot tunnbandet var lika säkert som det brukar och här fick Olivia en riktigt fin poäng på internationell scen. Det nya kägelprogrammet fick avsluta tävlingen och tyvärr tappade Olivia en mycket poänggivande riskövning, så poängen åkte ner igen.

– Josefine körde på bra med bandet och var mycket koncentrerad. Inga tapp, men tyvärr väldigt dåliga piruetter.
Hon följde upp med ett felfritt bollprogram.
– Det kändes mycket bra att ta revansch på sig själv i just boll efter missen på VM för någon vecka sedan, säger Josefine Olsson som sedan fortsatte med tunnband där hon såg lätt och fin ut i sina stora hopp. Men då försvann koncentrationen för en tusendels sekund och Josse fick hämta tillbaka tunnbandet som hamnade utanför tävlingsmattan.
Sedan avslutande hon med ett stabilt kägelprogram.

Ryssland tog som vanligt hand om alla guldmedaljerna.

De nordiska grannarna från Asker kunde glädja sig åt att ha slagit Sverige och Landskrona, men Josefine Olsson kunde glädja sig åt att ha slagit båda seniorgymnasterna från Norge.

Med mycket inspiration och många fina minnen från sitt livs hitintills häftigaste gymnastikupplevelse är flickorna nu alltså åter hemma igen, väl utrustade med diverse “Hello Kitty” presenter. Då “Hello Kitty” var en av huvudsponsorerna till tävlingen.


Hallo Kitty och landskronagymnasterna vid avslutningsbanketten. Foto: Privat.


Josefine Olsson fick i somras ett stipendium från Lions, som bekostat hennes resa till Japan. Här står hon vid Lions monument vid “Nippon Budo tempel” i Tokyo.
Foto: Privat.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser