Annons

Fiasko på IP


Det var fiasko från början till slut på IP under torsdagen då det spelades DM-final. Till och med efter matchen brast rutinerna. Detta i form av att det inte blev någon presskonferens.

Fullständigt misslyckande, misslyckande, platt fall, flopp… Detta är några av synonymerna till ordet fiasko som ordbehandlingsprogrammet presenterar. Vilket av dessa ord som helst passar in på torsdagens DM-final mellan BoIS och seriekollegan Eskilsminne, i alla fall sett med BoIS-ögon.

Annons
 

Helsingborgslaget kom till IP och vann enkelt med 3-1. 500 personer tog sig till Landskrona IP på torsdagskvällen för att se DM-finalen mellan BoIS och Eskilsminne. De som höll på BoIS kunde dock hålla sig för skratt trots att Dale Hopson gjorde 1-0 på nick i samband med en hörna efter en knapp kvarts spel. Fem minuter senare kvitterade nämligen gästerna på straff efter att Jonas Sandqvist i BoIS-målet gjort ner en motståndare.

Efter en dryg halvtimme gjorde Eskilsminnes målvakt samma sak som Sandqvist men med skillnaden att han räddade Admir Aganovics straff. I den sista minuten av första halvlek gjorde Eskilsminne 2-1 på en frispark över 30 meter från mål, en boll som Jonas Sandqvist borde kunna ta.

Om första halvlek var ett rejält lågvattenmärke så var andra halvlek… något som det knappast finns ord för som lämpar sig i seriös media. Inställningen i BoIS var katastrofal och när man fick se heltidsanställda fotbollspelare agera som om de vore inblandade i någon spelhärva så var måttet rågat. Okvädningsorden från läktarna haglade över såväl spelare som domare och missnöjet var totalt.

Tio minuter in i halvleken gjorde Eskilsminne även 3-1 och sedan kontrollerade de matchen totalt. Inte en enda BoISare kan med gott samvete kolla in dagens lönecheck. Tvärtom. Det var skämskudde på hela föreställningen.

Men om matchen var ett fiasko så tog det inte slut i och med att slutsignalen gick. De få i pressen som satt och väntade i pressrummet för att om möjligt få en förklaring på debaclet, satt där förgäves. Efter en stund kom den annars mycket sympatiske pressansvarige Kurt Hultqvist in i pressrummet och förklarade att det inte skulle bli någon presskonferens. Fullständigt rosenrasande berättade han att tränarna inte skulle komma för att de hade gått och badat.
– Jag ber om ursäkt för BoIS vägnar men det här är inte okej. Det är fullständigt oacceptabelt, sade han med darr på rösten.


Det blev inte ens något snack med Leif och Röe-Stig efter matchen. De hade förhoppningsvis gett sig av hem innan matchen var slut. De satt i alla fall inte i busskuren efter matchen som de brukar, och där växla några ord om matchen med Landskrona Direkts utsända.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser