Annons

Rättvis BoIS-seger över Halmia


Mohamed Ramadan visade vägen genom sitt 1-0 mål mot Halmia.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

BoIS tog på måndagen tre nya poäng genom att besegra IS Halmia med 3-1 inför 1924 åskådare. De randiga behövde inte förta sig på något vis och gjorde inte någon bra match. Segern var dock klart rättvis. Halmia liggen näst sist i tabellen och det ska oerhört mycket till om laget ska lyckas nå en kvalplats. BoIS däremot har inget att spela för och det märktes på inställningen hos flera av spelarna idag.

Annons
 

I matchens inledning hände det en del. Först fick Igor Arsenijevic en hjärnblödning och missade en bakåtpassning. Den helt rena Halmiaanfallaren prickade dock stolpen med sitt avslut. Något senare var det BoIS Admir Aganovics tur att träffa stolpen.
När sedan Mohamed Ramadan gjorde 1-0, framspelad av Mikael Dahlgren, såg det riktigt bra ut.
Men av någon anledning slutade BoISarna springa efter ledningsmålet. Det blev allt fler långbollar på chans och Halmia tilläts ta tag i spelet även om de inte skapade några direkta målchanser.

I andra halvlek var det åter mer fart i BoIS-benen. I minut 56 slår Alexander Tkacz in bollen från högerkanten och på något vis lyckas en av Halmias försvarsspelare tillsammans med målvakten fumla in bollen och 2-0 var ett faktum. Knappt tio minuter senare skjuter Admir Aganovic från distans och bollen träffar först stolpen innan den går i mål via målvaktens rygg. Två slumpmässiga mål på tio minuter avgjorde matchen.

Med knappt fem minuter kvar av matchen nickar en Halmiaspelare in ett tröstmål men mer än så blir det inte.
– Vi hade stora problem med deras passningsspel i första halvleken. Vi faller tillbaka och blir långa i spelet. Vi är lite för fega. Men inför andra så pratar vi ihop oss och gör det exemplariskt. Vi håller dom i schack och gör både 2-0 och 3-0. Som helhet vinner vi ganska rättvist, sammanfattar BoIS tränare Zvezdan Milosevic.

Närmast för de randiga väntar DM-final mot Eskilsminne på IP på torsdag. Den matchen börjar klockan 19.00.


Ett skott i stolpen och ett mål blev det för Admir Aganovic mot Halmia.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Admir Aganovic kramar om Alexander Tkacz efter det något märkliga 2-0 målet.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Mikael Dahlgren håller rent.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser