Annons

Kaninjakt och rattfylla i koloniområd

Polisens extrabevakning av stadens koloniområden ger resultat. Några inbrottstjuvar har inte fastnat i nätet ännu men väl andra personer som inte håller sig till lagen.

Under lördagskvällen fokuserade Landskronapolisen särskilt på de lokala koloniområdena i Landskrona. Insatsen renderade på söndagsmorgonen i att tre män i bil stoppades och kontrollerades på Citadellområdet kring fyratiden. I bilen anträffades en jaktkniv, en avancerad slangbella, samt ett luftgevär som männen använt för att skjuta kaniner i området.
Männen släpptes efter kontrollen, men misstankarna kvarstår gällande brott mot vapenlagen, brott mot jaktlagstiftningen, samt brott mot knivlagen. Männen, samtliga 20-30 år, kommer att kallas till förhör framöver. Ingen av dem är flitigt förekommande i polisens register sedan tidigare.

Annons
 

Under söndagseftermiddagen kontrollerade en civil polispatrull en personbil i kopparhögarnas koloniområde då bilen väckte patrullens nyfikenhet. I bilen satt en 58-årig utländsk kvinna bakom ratten, som efter ett alkoholutandningsprov kom att misstänkas för grovt rattfylleri.
Kvinnan anhölls under kvällen av en åklagare då hon saknar fast adress i Sverige.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser