Annons

Härlig premiärseger för Lejonet

De 123 på ishallens läktare fick valuta för entrépengen när Lejonet på söndagen besegrade Glimma med 5-2.

Efter en lite trevande start, möjligen på grunda av premiärnerver, så var Lejonet det klart bättre laget under hela matchen.
Inledningsvis bjöd hemmalaget prov på mycket bra boxplay och ett powerplay där dock Filip Brandett i Glimmas kasse stretade emot bra. Ett mål skulle dock komma under första perioden och detta efter ett powerplay där Lejonet tryckte tillbaka Glimma. Robin Hansson styrde in ett skott från Carl Edström. Rättvis ledning i paus.
Lejonet fortsätter i bra tempo och med aggressivitet direkt i andra perioden. Det tar blott 3 minuter  innan man får utdelning denna gång genom Denniz Sjöö som sätter 2-0. 
Dryga minuten senare blir det spel fyra mot fyra och med de ytor som blir, så ökar Justus Saldeen Olofsson på målskörden till 3-0.
Här tar Glimma timeout för att försöka stoppa Lejonets framfart.  11.18 får Lejonet spela boxplay och efter ett bra  powerplay av Glimma så kommer också reduceringen.
Lejonet visar styrka genom att öka tempot och ta tillbaka kommandot i matchen. Efter 13,27 åker Glimmas Pontus Brandett på en tvåminuters utvisning för slashing. Gästerna klarar av att hålla undan men Lejonet fortsätter att trycka Glimma tungt ner i egen zon. 4-1 kommer helt rättvist efter denna press när Denniz Sjöö styr in pucken i kassen på pass från Erik Persson. Lejonet vinner skotten i andra med 11-4.
Glimmas gör ett tappert försök att komma ifatt i början av tredje och får ett litet hop, när Lejonet inte är tillräckligt bestämda att få ut pucken ur egen zon. Efter två missade försök så kommer reduceringen. Åter igen så visar hemmalaget styrka genom att åter ta initiativet i matchen. Lejonet skapar en hel del chanser men blottar sig en aning, varför spelet böljar lite fram och tillbaka innan August Cnattingius 14,09 sätter spiken i kistan.
– Jämfört man med matcherna under försäsongen så har man jobbat kanonbra på många detaljer. Bra disciplin och mycket bra fysiskt spel samt bra målvaktsspel, berömmer Torbjörn Torpling som även ger en eloge till domare Isak Lunderot.
– Han gör en mycket bra match som höll en bra nivå som spelarna kunde rätta sig efter. 

Annons
 

MATCHFAKTA
Resultat: 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)
Målgörare: Lejonet: Dennis Sjöö 2 Robin Nilsson, Pierre Rundvall och August Cnattingius. Glimma: Niklas Lindqvist och Anton Wedderien
Skott: 33-24
Utvisningar: Lejonet: 4 x 2min  Glimma 7 x 2 min
Publik 123

Nu väntar Frosta borta på torsdag sen ärkerivalerna från Åstorp hemma nästa söndag, den 11 oktober.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser