Annons

Ven ett nytt handbollsfäst

Sällan har det pratats mer handboll på Ven än i veckan som gått. Anledningen är att den populära klasshandbollen som GW Landskrona årligen arrangera, har gått av stapeln.

Vi noterar att vid onsdagens matcher mellan stans fjärdeklassare fanns Uranienborgsskolan från Ven med bland de deltagande lagen. Anmärkningsvärt är att det på skolan endast går 14 elever.

Annons
 

För att få ihop ett tjejlag och ett killlag hade man fått gå ner till förskoleklassen för att hämta upp en kille. Nu var sexåringen klart yngst på plan men även skolans andreklassare fick vara med bland fyrorna.

Nu finns det inga eleverna på Ven som tillvardags tränar handboll, men en del spelande på grusplanen där Tycho Brahes slott en gång stod har man hunnit med. Med god kamratskap, fin laganda samt kämpaglöd kommer man lång, så pass att Venbarnen tog sig till final mot Pilängskolan. Finalen blev ju väldigt jämn. Lika efter full tid, innan tjejerna kunde avgöra i förlängningen.

Vem kunde tro på förhand att Uranienborgsskolan skulle stå som vinnande lag i klasshandbollen. Frågan är hur man har det beställt med idrottshall på ön?
Kanske något för öbon tillika ordföranden i Utbildningsförvaltningen Lisa Flinth (FP) att ta tag i.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser