Annons

Typsnittsdesigner till museet

Torsdagen den 8 oktober kl.18.30 gästas Landskrona museum av typsnittsdesignern Göran Söderström som driver typsnittsbyrån Letters from Sweden.

Förra veckan öppnade utställningen Bokstäverna omkring oss i Rum för Reklam på Landskrona museum och en mycket intresserad publik slöt upp med många frågor på vernissagen. En av dessa designers som finns representerade på utställningen, Göran Söderström, gästar Landskrona museum på torsdag. Han driver typsnittsbyrån Letters from Sweden som utvecklar unika typsnitt åt svenska och internationella kunder och han har ritat typsnitt åt bland andra Posten Frimärke, Tele 2, Acne Studios, Sweco, Zeta och Ica. Utöver att rita skräddarsydda typsnitt säljer Letters from Sweden även kommersiella typsnitt via den egna webbsidan och internationella distributörer.

Annons
 

Vid sitt besök kommer han att berätta om sitt arbete som typsnittsdesigner och ta upp olika aspekter på typografi. Föreläsningen börjar kl. 18.30.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser