Annons

Bananas bra av Ida Sand


Robert Ikiz, Peter Forss och Ida Sand skapade magi på Teatercaféet i Landskrona.

”Världsklass när Ida Sand tolkar Neil Young”, löd rubriken i Ystad Allehanda igår. Med den fina recensionen i bagaget satte sig på onsdagskvällen Ida Sand bakom pianot, Robert Ikiz vid trummorna och bassisten Peter Forss på en hög pall i den lilla blackboxen på teatercaféet i Landskrona. Två timmar senare kunde publiken med leende på läpparna konstatera att man fått vara med om en minst lika bra spelning som besökarna i Ystad kvällen innan.

Annons
 

Spelningen var annonserad som Ida Sand kvartett och ensemblens fjärde medlem måste ha varit ljudteknikern. Grymt vilket ljud. Världsklass även det, för att travestera YA och ljudperfektionisten Neil Young hade säkerligen även han gett dubbla tummar upp.

Rysningarna avlöste varandra när Ida Sand bjöd på ett pärlband av den kanadensiske gitarristens låter. Hon dock på piano, och med en rytmsektion som stundtals och lekfullt bjöd på improvisationer i den högre skolan och där Neil Youngs skarpa och ofta genomskärande tonläge ersatts med Ida Sands soulfulla röst. Magiskt.

Trion varvade Neil Young-klassikerna från Ida Sands senaste skiva ”Young at heart” med eget material och omarbetade låtar av Eurythmics, Elvis Costello, Sonny and Cher och Nina Simone.
– Här är varmt.. men trevligt, sa Ida Sand och introducerade sin cover av Niel Youngs Birds.
– Den är bananas bra!

Och bananas bra var hela spelningen.

Smolket är möjligen det att sista onsdagen i månaden krockar Landskrona Jazzcafé med Soulkvällarna på Fellini. Två utomordentliga arrangemang! Men krockar ska förebyggas, eller…?’


Rigmor Gustafsson, Jan Lundgren och nu senast Ida Sand.
Landskrona har på sistone gästats av grädden av svenska jazzmusiker.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser