Annons

Bokstäverna omkring oss

Rum för Reklams nya utställning handlar dels om typografin hos några kända svenska varumärken, till exempel Ica, Tele2 och SJ och dels om hur man som typsnittsdesigner arbetar med att ta fram ett nytt typsnitt.

Rum för Reklams nya utställning handlar dels om typografin hos några kända svenska varumärken, till exempel Ica, Tele2 och SJ och dels om hur man som typsnittsdesigner arbetar med att ta fram ett nytt typsnitt.

Var kommer alla bokstäver ifrån? Den nya utställningen ”Bokstäverna omkring oss” på Landskrona museum guidar besökaren genom nutida svensk typsnittsdesign.

Annons
 

Söndagen den 27 september öppnar en ny utställning i Rum för Reklam på Landskrona museum. Utställningen ”Bokstäverna omkring oss” lyfter fram några av de vanligaste bokstäverna – typsnitten – som finns överallt i det svenska samhället och som vi läser utan att tänka på det.

Tillsammans med logotyper och reklamfilmskaraktärer utgör typsnitten en del av stora företags och institutioners verktyg för att skapa identitet och igenkänning. De är frukten av ett hantverk vars grundläggande principer är lika gamla som skrivkonsten, även om redskapen och tekniken har förändrats genom århundrandena.

Utställningen handlar dels om typografin hos några kända svenska varumärken, till exempel Ica, Tele2 och SJ och dels om hur man som typsnittsdesigner arbetar med att ta fram ett nytt typsnitt. Flera svenska kända designers presenteras.

Idé och produktion står Lucas Brusquini för. Lucas Brusquini är Art Director på reklambyrån Giv Akt AB i Malmö, som också är museets samarbetspartner i denna utställning.

Utställningen har vernissage den 27 september klockan 14.00-16.00.

Under utställningstiden kommer även ett föredrag på temat typografi att äga rum. Torsdagen den 8 oktober kl.18.30 gästas museet av typsnittsdesignern Göran Söderström som driver typsnittsbyrån Letters from Sweden.

Var kommer alla bokstäver ifrån. En del svar kan du få i Rum för Reklams nya utställning.

Var kommer alla bokstäver ifrån. En del svar kan du få i Rum för Reklams nya utställning.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser