Annons

Mytomspunnen spansk adelsman på teatern

På fredag är det dags för operan Don G på Landskrona Teater.
Arrangör är Landskrona Kammarmusikförening som fortsätter det nyligen påbörjade samarbetet med Malmö Opera.
– Malmö Opera är på Skåneturné och mellanlandar i Landskrona. Det bådar för en kvalitetsupplevelse, poängterar Cecilia? Kraitiss?, ordförande i Landskrona Kammarmusikförening.

Annons
 

Mozarts svarta komedi Don Giovanni innehåller, enligt många, något av operarepertoarens vackraste musik. I Malmö Operas översättning och bearbetning av Mira Bartov bjuds en thrilleropera om en man, Don G, besatt av makt, inte bara över kvinnor. En man med vacklande personlighet och kluven verklighetsuppfattning. En man som bara kan orsaka kaos och förödelse. Å andra sidan, vem skulle inte vilja vara en riktig Don Juan?

Malmö Opera på turné ger Mozarts Don Giovanni på Landskrona Teater fredagen den 25 september klockan 19. Musikaliskt arrangerad av Bo Wannefors, som även är kapellmästare vid pianot och som tillsammans med tre musiker utgör orkestern.
Medverkar gör, förutom huvudrollens Daniel Hällström, sångare direkt från Operahögskolan vid Stockholms konstnärliga högskola och Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet.

Don G(iovanni) spelas på Landskrona Teater fredagen den 25 september klockan 19.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser