Annons

Hur vill framtidens seniorer bo?

1000 Landskronabor mellan 60 och 70 år fick i förra veckan hemskickat en undersökning från omsorgsförvaltning, där staden gärna vill veta hur framtidens seniorer vill bo.
– Väldigt många 60 – 70-åringar är fullt yrkesverksamma och pigga. De har kanske inte alls tänkt på hur de vill bo i en avlägsen framtid. För oss i omsorgsnämnden är det viktigt att få en uppfattning om hur landskronaborna vill ha det senare i livet för att kunna planera framtidens boende på bästa sätt, säger Jan Allan Beer (FP), omsorgsnämndens ordförande.

Svaren på enkäten behandlas med sekretess och är givetvis inte på något sätt bindande.
– Vår uppgift är att ge våra årsrika den service de vill ha. Där ingår boendet som en mycket viktig del. Om allt fler vill bo kvar hemma så länge som möjligt får vi anpassa hemtjänsten efter den verkligheten. Samma resonemang gäller om landskronaborna i stället skulle vilja flytta till ett trygghetsboende eller äldreboende. Vår uppgift är inte att styra våra seniorer. Tvärtom. Våra kommande äldre ska vägleda oss, avslutar Christin Jonsson, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen.

Annons
 

Då återstår det och se om kommunen även har för avsikt att fråga de mer årsfattiga om deras bostadssituation och hur de tänker ta sig in på hyresmarknaden, med tanke på rådande hyrespolicy?

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser