Annons

Ny präst i församlingen

Erik Isaksson är tillbaka som präst i Landskrona församling.

Erik Isaksson är tillbaka som präst i Landskrona församling.

Ny på jobbet, Erik Isaksson, vikarierande präst.
När började du arbeta i Landskrona församling?
– Jag började den 7 september och kommer att vara här till början av januari.

Annons
 

Vilka är dina arbetsuppgifter?
– De vanliga arbetsuppgifterna för en präst – förrättningar, andakter och eventuellt lite support på sjukhuskyrkan. Jag ska fylla upp där det behövs.

Var har du arbetat tidigare?
– Jag kommer närmast från ett projekt i Botswana där jag utvecklade den palliativa vården – hospisvården. Innan dess var jag sjukhuspräst i Lund. Mitt första år som prästvigd gjorde jag i Landskrona församling 1995 då Sune Karlsson var kyrkoherde här.

Familj och bostadsort?
– Hustru och tre barn, en flicka som är sjutton år och två killar på tretton- och tio år. Vi bor i Södra Sandby.

Har du hunnit bilda dig någon uppfattning om församlingen och staden?
Inte ånyo sedan jag arbetade i Landskrona församling sist. Det är en stor dynamisk församling med skiftande arbetsuppgifter och det ska bli jättespännande att jobba här. Inte minst eftersom församlingen är engagerad i så många olika sammanhang här i staden.

Vad gör du på din fritid?
– Jag umgås mest med familjen – musik är ett stort intresse och jag spelar ofta tillsammans med min dotter – piano, bas och gitarr.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser