Annons

Samtal och musik med Cecilia Uddén och Ramy Essam

Landskrona stadsbibliotek och café Ruth Oscars bjuder tillsammans med ABF in utrikeskorrespondenten Cecilia Uddén och musikern Ramy Essam till samtal och musik på stadsbiblioteket torsdagen den 17 september kl. 18.30.

Cecilia Uddén och Ramy Essam pratar om hans musik, om den krossade revolten, om det politiska läget i Egypten, om tendenserna i hela regionen med ISIS och annat. I anslutning till samtalet spelar Ramy ett urval av sina låtar som spelades på Tahirtorget under pågående revolution.

Annons
 

Ramy Essam är egyptisk musiker född 1987. Under protesterna på Tahirtorget 2011 blev hans låt Irhal, som krävde Mubaraks avgång, demonstranternas kampsång. Han har kallats mannen som ”provided the soundtrack to the Egyptian revolution”. Ramy Essam själv arresterades på torget och torterades av den egyptiska militären. Sedan oktober bor Ramy Essam i Malmö som stadens första fristadsmusiker med ett tvåårigt vistelsestipendium.

Cecilia Uddén har i över två decennier rapporterat från flertalet av världens handelser och hörn och är idag en av Sveriges mest erfarna utrikeskorrespondenter. För många blev hon rösten som dagligen gav oss insikter och rapporter från den arabiska våren. Cecilia Uddén har vid flera tillfällen belönats med Stora Journalistpriset och har även mottagit Torgny Segerstedts frihetspenna, Jolopriset, Cornelia Edvardson-priset och Sveriges Radios språkpris.

Arrangörer: ABF, café Ruth Oscars och Landskrona stadsbibliotek

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser