Annons

Anonym gatukonstnär slår till igen

Ännu en unik vägskylt har dykt upp på Säbygatan. Denna gång är det dock Landskronahem som ansvarar för om den får vara kvar eller inte.

Ännu en unik vägskylt har dykt upp på Säbygatan. Denna gång är det dock Landskronahem som ansvarar för om den får vara kvar eller inte.

För vad vi tror är tredje gången har Landskrona begåvats med en unik vägskylt. En musicerande Herr Gårman hade i morse lagt sig tillrätta med sin trumpet och spelar en trudelutt för hyresgästerna på Säbygatan. Konstverket, för det får man nog betrakta det som, är ytterst skickligt utfört och är placerat vid en handikapparkering i anslutning till den av Landskronahem nyligen renoverade gården mellan två höghus.
– Alla får tolka verket som de vill men jag har valt att kalla det för ”Herr tar man den nästan helt ut, säger den anonyme konstnären som kallar sig ”Estetiskvandalism” när han ringer upp redaktionen.
– Skylten är en hyllning till det underbara musiklivet i Landskrona.

Annons
 

Att han har med tidigare unika skyltarna varken bekräftar eller dementerar han.
– Även en misstänkt kan vara oskyldig, säger han kryptiskt.

Vid det intilliggande övergångsstället på Säbygatan fanns ifjol uppsatt ett liknande ”verk” där Herr Gårman sågats ut och istället hade en springande man monterats ovanpå skylten.
– Den skylten monterade vi ner men den som sitter uppe idag är på privat mark. Det är Landskronahem som ansvarar för just den skylten, säger Charlotte Håkansson på kommunens gatuavdelning.

Var den eller de skyltar som monterats ner tidigare finns idag vet inte Charlotte Håkansson.
– Jag har ingen aning om vi sparat dom eller om de hamnat någon annanstans.

Konstnären mer eller mindre lovar att fler unika konstverk kommer upp med jämna mellanrum.
– Den senaste blev fantasiskt bra så jag kan inte lova att det blir fler som är lika bra som den. Men visst kommer Landskronaborna att få se mer, säger han.

Konstnären som väljer att vara anonym vill inte säga om han är från Landskrona eller vilken koppling han har till staden.
– Det är inte ett dugg relevant. Det är konsten som ska tala och betraktaren som ska uppleva. Det är det enda som har någon betydelse, avslutar han och lägger på luren.

Landskrona Direkt har försökt komma kontakt med Landskronahems fastighetschef Jonny Ask samt det aktuella områdets bovärdar utan att lyckas.

I samband med fjolårets Gatuteaterfestival dök denna skylt upp på Säbygatan.

I samband med fjolårets Gatuteaterfestival dök denna skylt upp på Säbygatan.

2013 såg det ut så här nere vid Venterminalen.

2013 såg det ut så här nere vid Venterminalen.

En kommentar till "Anonym gatukonstnär slår till igen"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Vägskylt till minne av Caesar

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser