Annons

Sista hjälpsändningen till Lettland på väg

Medlemmar från LC Saxtorp och Löddeköpinge lastar den 80 kubikneter stora bilen med cirka nio ton. Foto: Lennart Halldin

Medlemmar från LC Saxtorp och Löddeköpinge lastar den 80 kubikneter stora bilen med cirka nio ton.
Foto: Lennart Halldin

Trots soligt augustiväder var det med visst vemod som ett 20-tal privatpersoner samt medlemmar i några av de närliggande Lionsklubbarna samlades tidigt på tisdagsmorgonen för att lasta och genomföra den tolfte och avslutande hjälpsändningen till Lettland. Härmed avslutas också den 24-åriga hjälpverksamhet, som Elsa Kittel startade 1991 och som Gun Andersson efter hennes bortgång 2009 fortsatt arbeta med.

Annons
 

Totalt var det nio ton bestående av 780 kartonger och lösgods som lastades i den 80 kubikmeter stora lastbilen. Trots att hjälpbehovet fortfarande är stort i Lettland har Gun Andersson efter moget övervägande beslutat sig för att den hjälpverksamhet hon drivit under många år upphör efter den sändning som nu genomförs. Anledningen är att åldern börjar ta ut sin rätt samtidigt som man inte lyckats få någon annan att ta över ansvaret.

Hjälpsändningarna startade 1991 genom Elsa Kittel med mottagarländer som Rumänien och Estland och sedan 2003 Lettland. 1999 började Gun Andersson sitt samarbete med Elsa Kittel och efter hennes bortgång 2009 tog Gun över ansvaret för verksamheten.
Genom mottagarorganisationen Mission Pakapienis försorg delas insamlat material ut till behövande (bland annat kläder, skor, husgeråd, skolmaterial liksom exempelvis barnvagnar, cyklar med mera).

Gun Andersson har också tillsammans med Lionsmedlemmen Kerstin Halldin varit på plats vid avlastningen i Tukums, Lettland, under alla år och besökt familjer och institutioner under en vecka, så också denna sista gång.

Lokalen tömdes på 783 kartonger. Foto: Lennart Halldin

Lokalen tömdes på 783 kartonger.
Foto: Lennart Halldin

Foto: Lennart Halldin

Foto: Lennart Halldin

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser