Annons

Guld till Elisabeth Brandt vid JEM i Ostrava- fortsatta framgångar för Linjens tjejer

Lagguld till de svenska juniortjejerna vid JEM i Ostrava (Tjeckien). Elisabeth Brandt från Bangolfklubben Linjen längst till höger i bild av de svenska tjejerna. Foto: Tommy Fröjd, Skoghall.

Lagguld till de svenska juniortjejerna vid JEM i Ostrava (Tjeckien). Elisabeth Brandt från Bangolfklubben Linjen längst till höger i bild av de svenska tjejerna. Foto: Tommy Fröjd, Skoghall.

Elisabeth Brandt från Bangolfklubben Linjen är en av fyra tjejer som just nu representerar Sverige vid JEM i Ostrava, Tjeckien. Efter åtta spelade serier avslutades igår lagtävlingen för de deltagande nationerna.
Årets JEM spelas enbart på ett underlag, europabanor (EB).

Annons
 

Elisabeth Brandt har tidigare varit med och tagit silver vid ett par tillfällen, men frågan var nu om det välmeriterade svenska laget var redo att slå såväl tyskorna som österrikiskorna. Rutinerade Marielle Svensson har fallit för åldersstrecket och debut i laget har istället den lovande ungdomsspelaren Jennifer Göransson från Perstorp gjort. Svaret på frågan blev ja. När Jasmin Hansson slog i bollen på bana 18 hade Sverige vunnit guldet med fem slag före Tyskland.

Elisabeth Brandt från Linjen snittade 21,5 på de åtta varven och ligger inför den sista dagens individuella spel på en tredjeplats, endast tre slag från silvret. Det individuella slagspelet avslutas på fredagen.

Den avslutande speldagen på lördag innebär matchspel där de 16 bästa tjejerna gör upp om guldet i traditionellt cupspel.
– I just cupspel brukar Elisabeth vara en svår motståndare att möta och har sedan tidigare individuella medaljer från såväl JEM och JVM, upplyser Andreas Feuk, vice ordförande i Linjen.

Samtidigt som JEM spelas i Tjeckien, avgörs Oldtimers-EM i Askim för spelare äldre än 45. På plats finns här Linjens Annelie Lundell. Oldtimers-EM spelas som brukligt på två underlag, i år EB och betong.
Den nationsvisa lagtävlingen är här också avslutad och Annelie och de övriga svenska damspelarna tog hem silvret, sju slag efter Tyskland. Individuellt ligger Annelie Lundell på en sjätteplats inför den individuella slagspelsfinalen.

Båda mästerskapen går att följa live från bangolf.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser