Annons

Änglar i Sandvången, finns dom?

Aila Lundquist ger idagarna ut en 52-sidig bok om olika meditationer.

Aila Lundquist ger idagarna ut en 52-sidig bok om olika meditationer.

1989 fick Eva Dahlgren en grammis för Årets låt. Låten handlade om att de bodde en ängel i hennes rum. Det gör det hos Aila Lundquist i ett av höghusen på Sandvången. Bor änglar, vill säga.

Annons
 

Lagom till Aila Lundquists 60-års dag, idag, har hon gett ut en bok. ”Meditationer från Ailas värld” heter den.
– Den innehåller tolv kanaliserade meditationer från min starka resa mot all leva min dröm, säger hon och möts av en fullständigt stum redaktör.

Räddningen blir dörrklockans klämtande. Ailas storasyster Ewa Öhrnberg gör entré och syskonen kramas kärleksfullt.

Okej vi ger det en chans.
Aila Lundquist berättar en stark och livsavgörande historia om hur hon under en resa till Rom för sju år sedan råkade ut för en olycka och kom i kläm med höger ben mellan perrongen och tågvagnen.
Jag hade alltid känt det som att något fattades i livet. Nu blev allt blev vitt, skönt och harmoniskt. Äntligen hade jag dött, säger hon och systern rycker till.
– Ja, detta har jag aldrig berättat för dig, säger hon syftar på känslan.

Samtidigt var uppståndelsen stor på perrongen. Folk rusade till, för att hjälpa. Någon sätter ett knä i hennes högra skulderblad. Hon blir uppdragen.
– En stor vitt ängel, så otroligt kärleksfull, har då uppenbarat sig för mig. Den meddelar att jag måste gå ner igen. ”Du har en uppgift att fylla”, får jag veta till min besvikelse, berättar Aila Lundquist.

I chocktillstånd tar sig Aila och hennes väninnor till det närbelägna hotellet. Flyget hem skulle gå dagen efter. Is och högläge med benet över natten fick räcka som vård. Väl hemma var smärtorna fruktansvärda och än idag lider hon av sviterna.
– Kroppen är sned. Blir smärtan för påtaglig försöker jag andas in den, säger hon.

Hemma från Italien med en uppgift att fylla började Aila Lundquist ett nytt liv.
– Det första jag gjorde var att ta ut skilsmässa. Sen började jag gå olika kurser, säger hon och berättar om allt från jordhealing till kristallkurser och tonterapi.

Idag sysslar hon med flera former av healing. Senast har hon utbildat sig till något som heter BIM-terapeut och det var i samband med detta som hon också skrev sin bok.
– I boken beskriver jag mina meditationer som tar dig med på en upptäcktsfärd i en magisk värld på ett enkelt och naturligt sätt, menar hon.

Aila Lundquists värld består av kristaller, oljor, meditationer och i en skeptisk journalists ögon, rätt så märkliga ting i bokhyllan och på väggarna.
Om du levt på medeltiden, hade du brunnit då?,
– Jag levde då. Fast jag bodde i södra England och gjorde ofta resor till Irland, säger hon och får det att låta så självklart.
– Jag har haft många liv. När jag nyligen flög till Irland så började jag gråta vid inflygningen. Jag mindes lukterna och vattnet. Jag fick inte nog av kranvattnet i Dublin. Även Ewa levde då. Vi var dock inte syskon. Hon var uppasserska till Elizabeth I.

Hennes syster som suttit tyst, nickar igenkännande åt historien.
– Vi är väldigt olika som personer. Men jag tror på henne när hon säger det. Dessutom har jag lärt mig mycket av hennes olika kunskaper och även blivit hjälpt av dem. Första gången jag fick hennes änglamassage var det helt fantastiskt.

Änglamassage?
– Änglarna styr hur jag ska massera. Det blir därför helt individuellt, varje gång, poängterar Aila Lundquist.

Nu finns inga vetenskapliga bevis för att änglamassage, regndroppsteknik, kristallhealing eller någon annan typ av healing funkar och självklart ställer Aila Lundquist inte heller några diagnoser.
– Det är mest vänner och vänners vänner som hittar till mig. De är nyfikna eller har problem med något.  Det brukar bli två, tre besök. Ibland händer det att jag inte kan hjälpa till. Då hänvisar jag till den vanliga vården.

Frågan är då om ”de helade” inte behöver komma på återbesök.
– Jag brukar säga, att när själen kallar kommer du, avslutar hon.

Mer om Ailas värld hittar du på hennes hemsida ailasworld.com

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser