Annons

Renoveringsarbete stänger kyrka

S:t Johannes, förberedelser inför bergvärmeborrningen.  Foto: Hjördis Thelander

S:t Johannes, förberedelser inför bergvärmeborrningen.
Foto: Hjördis Thelander

S:t Johannes kyrka och S:t Jacobs kapell håller stängt mellan den 3 augusti och 25 september på grund av ett omfattande renoveringsarbete.
Bland annat kommer en bergvärmeanläggning att  installeras.

Annons
 

Arbetet pågår under åtta veckor och förhoppningen är att kyrkan kan tas i bruk igen vecka 40. I onsdags höll Peter Grims, fastighetschef, ett startmöte med entreprenörerna och nu är arbetet i full gång.
– Kyrkan byggdes 1961 och det är en hel del som nu behöver åtgärdas. Vi kommer bland annat att installera bergvärme. Miljötänket är viktigt för oss som kyrka och bergvärmen gör oss i någon mån självförsörjande och minskar miljöbelastningen.  Med den här typen av anläggning kan vi även plocka ut komfortkyla under varma somrar, då det har varit för varmt i de båda kyrkorummen.

-Vi passar även på att fräscha upp och måla om i källaren under kyrkobyggnaden, hissen har bytts ut och vi kommer även att byta ventilationen och golvvärmen – som uppnått sin tekniska livslängd. Detta har inte gjorts sedan kyrkan byggdes för 54 år sedan.

Borrning till bergvärmen sker på grusplanen och parkeringsplatsen utanför kyrkobyggnaden. Delar av parkeringen kan behöva stängas av under arbetets gång. 
Under ombyggnaden är kyrkan stängd och begravningsgudstjänsterna kommer att fördelas ut på de andra kyrkorna.
Familjemässorna kommer under den här perioden att hållas i Borstahusens kapell.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser