Annons

BoIS till semifinal i DM

BoIS är klara för semifinal i DM, detta sedan man på onsdagskvällen besegrat IFK Hässleholm med 6-1. Siffror som ganska väl speglar matchbilden.

100-årsfirande Landskrona BoIS har därmed en titel inom räckhåll detta jubileumsår.
– DM-matcherna är viktiga, inte minst sedan vi i år inte har något b-lag. Detta ger oss en möjlighet att lufta hela truppen, säger BoIS klubb- och sportchef, Patrik Johansson, direkt efter slutsignalen.

Annons
 

Sportchefen kunde också glädja sig åt nyförvärvet Admir Aganovics äkta hattrick, tre mål i första halvlek.
– Jag är nöjd med båda våra nyförvärvs insatser, säger han och syftar då även på engelsmannen Dale Hopson prestationer på mittfältet.

Hetast i BoIS var Admir Aganovic som i matchens inledning skapade en målchans var tredje minut. På sin andra chans i den sjätte minuten styrde han med pannan  Muamet Asanovskis låga inlägg enkelt i nät till 1-0. Speaker Bosse Holmqvist gav honom sedan 2-0 målet efter en dubbelhörna. Svårt att se från läktrahåll när bollen var inne första gången men tveklöst var Admir Aganovic en av spelarna som fanns i målområdet. 3-0 däremot var tveklöst Admir Aganovics. Årets drömmål på IP och grabbarna i Sabolas kan nog redan nu gravera in hans namn i kanonen.

På en bjudning från en snedsparkande IFK:are klippte  BoIS-anfallaren till direkt på volley och Alexander Nilsson i Hässleholms mål, som stod en bit ut,  kunde bara följa den perfekta bollbanan. Hög wow-faktor på det målet.

BoIS som i första halvlek spelade med den något udda formationen 3-6-1,  lekte fotboll och laget spelade med stor glädje.  Något som kom av sig direkt i andra halvlek när ny taktik skulle testas.

I 48:e minuten tvingas den hittills sysslolöse Jonas Sandqvist i BoIS-målet rädda till hörna.
På hörnan kan IFK Hässleholms mittback i stort sett omarkerad nicka in reduceringen. Åter såg det yrt ut i de randiga försvarsleden och minuten senare var det nära igen. BoIS var som förbytta och visade prov på slarvigt passningsspel och nonchalans.

Byten och dubbelbyten där bänkade spelare åter kastades in i matchen gjorde att BoIS:arna hittade tillbaka i matchen och under de avslutande tio minuterna kunde man göra ytterligare tre mål.

Cheikh Sarr gjorde 4-1 på egen hand där han avslutade med att snyggt chippa bollen över målvakten. Han var sedan nära att utöka sin målskörd men det var istället Rasmus Alm, som under matchen sista fem minuter skulle göra två mål.
5-1 gör han efter att Daniel Jarl från egen planhalva tagit sig enda upp till kortlinjen och spelat fram Rasmus Alm. 6-1 är det sista som sker i matchen och är frukten av ett vacker samspel med Dennis Olofsson.

Dagen snackis på IP utöver det äkta hattricket var annars Andrew Stadler. Sportchef Patrik Johansson ville inte ge några kommentarer på onsdagskvällen kring om amerikanen som inte spelade, var klar för en ny klubb.
– Vi får ta det imorgon (läs idag), var hans svar.

I semifinalen ställs BoIS mot antingen Eskilsminne IF, Östelen FF eller vinnaren i matchen IFK Trelleborg – FC Höllviken.

Nästa seriematch för BoIS är lördagen den 15 augusti borta mot Husqvarna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser