Annons

Fri entré till jubileumsmatchen

Landskrona BoIS oldboys spetsat med Anders ”Zoom” Håkansson besegrade ifjol Helsingborgs IF med 3-2 trots att gästerna bland annat mönstrade den något mer vältränade Henrik Larsson. Flera av veteranerna ovan lär finnas med på plan den 23 augusti.

Landskrona BoIS oldboys spetsat med Anders ”Zoom” Håkansson besegrade ifjol Helsingborgs IF med 3-2 trots att gästerna bland annat mönstrade den något mer vältränade Henrik Larsson. Flera av veteranerna ovan lär finnas med på plan den 23 augusti.

För hundra år sedan, 1915, bildades Landskrona BoIS men även Asmundtorps IF. Det skulle dröja elva år innan klubbarna möttes första gången. Den gången vann de randige med 8-2. I lördags ställdes lagen mot varandra igen, i en kamp om ”bästa hundraåringen”. Vid full tid stod det 7-1 till BoIS men AIF fick därefter utjämnat något,  sedan man slagit in två ”bonusstraffar”.

Annons
 

Runt 500 personer, varav 330 betalande, gav Asmundtorps IP en fin inramning och Malvan samt Barncancerfonden fick tillskott i kassan, då entréavgifterna oavkortat går dit.

För BoIS del väntar snart nytt firande då Landskrona stad i samarbete med klubben och lokala idrottsföreningar bjuder in till en idrottsfest, söndagen den 23 augusti.

100-års firande BoIS spelar då sin officiella jubileumsmatch mot Örgryte.

Programmet för dagen ser ut enligt följande: Grindarna öppnas 14.30 och alla bjuds på entréavgiften denna dag. Klockan 14.45 kan man åter uppleva gamla idoler då det vankas en intern veteranmatch mellan två BoIS-lag.
– Veteranmatchen kommer att bli spektakulär, bedyrar tidigare spelaren och numera  styrelseledamot Linus Malmqvist och utlovar samtidigt att Håkan Söderstjerna, Issa Manglind, Matthias Eklund, Magnus Thorvaldsson och Mats ”Sillen” Lindblad är några av de gamla hjältarna som kommer att bjuda på tunnlar, Kalmarfinter och allmänt skönlir.

Stadens idrottsföreningar är dessutom inbjudna för att visa upp sina verksamheter genom prova-på-aktiviteter för hela familjen. Klockan 17.00 är det sen dags för seriematchen som utsetts till jubileumsmatch, BoIS-Örgryte.

Dags för gamla BoIS:are att dra på sig det svartvitrandiga matchstället igen...

Dags för gamla BoIS:are att dra på sig det svartvitrandiga matchstället igen…

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser