Annons

Roddklubbens Bengt Nilsson dubbel nordisk mästare

Trots att det gått drygt 30 år sedan Bengt Nilsson avslutade sin aktiva karriären som roddare i den absoluta eliten i Sverige, med bland annat deltagande vid OS i Los Angeles 1984, där han slutade trea i B-finalen, är han fortfarande i toppform. Det skvallrar inte minst helgens resultat vid  Öppna Nordiska Mästerskapen i Köpenhamn om. Två guld och ett brons fick han med sig hem till prisskåpet.

I helgen deltog Bengt Nilsson i Öppna Nordiska Mästerskapen i Köpenhamn och tog två förstaplatser. Vid lördagens tävlingar rodde han tillsammans med tre roddare från Stockholms roddförening i en scullerfyra, klass D /50-55 år på regattans snabbaste tid. På söndagen rodde samma lag i klass C/45-50år där de ohotat vann på nytt .
I singelsculler Klass F/60-65 år blev Bengt Nilsson trea efter en engelsman och en holländare, men fick revansch på dansken som han förlorade mot senast.

Annons
 

Två NM-guld ger förhoppningar inför nästa tävling som blir om en månad då VM för masterroddare går av stapeln i Belgien.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser