Annons

Det händer mycket i helgen

Karnevalen må vara över men även stundande helg har mycket att erbjuda. Starka pojkar och flickor kommer till Landskrona, staden som bjuder på mycket i musikväg men även massor av kultur och gyckleri.

Idag klockan 13 invigs  Landskronas visfestival. Under två dagar kan man i Slottsparken njuta av välljudande och förhoppningsvis regnfria dagar med visor av alla de sorter från när och fjärran, med CajsaStina Åkerström, Pierre Ström, Mats Paulson, Marie Bergman Family Band, The Moniker, Susanne Alfvengren och många fler. Konferencier är Annette Kumerle Lindwall och Birger Sölveryd.
Hela programmet för Visfestivalen hittar du här i PDF-format.

Annons
 

Passa på!
I helgen är det också sista chansen att uppleva tre riktigt bra utställningar på museet. Passa på att se sommaren och vårens utställningar Avigsidan – kläder ut och in, I kroppen min om Kristian Gidlund och Dan Jonsson – grafisk design och illustration på Landskrona museum innan de stänger den 2 augusti.

Är du intresserad av textil och sömnad så vill du inte missa den populära utställningen Avigsidans hemligheter – kläder ut och in. I denna visas kläder ur Landskrona museums arkiv upp just så – vända ut och in. Det är tillsammans med dräkthistorikern Tonie Lewenhaupt som museet har gått igenom sin dräktsamling och funnit oväntade, spännande, gripande och vackra hemligheter från början av 1800-talet fram till 1970-talet. Avigsidorna berättar om sömmerskors och skräddares skicklighet men även om slarv, knep och konster, lappar, lagningar och gömda fläckar, sköna etiketter och oväntade foder.

I kroppen min är en fotoutställning om Kristian Gidlund med bilder tagna av hans nära vän, fotografen Emma Svensson. År 2010 fick Kristian Gidlund beskedet att han var sjuk i cancer. Han startade bloggen I kroppen min dagen innan han fick sin första cellgiftsbehandling. I bloggen beskrev han det så fruktansvärda med vackra ord, vilket kom att beröra många. Bilderna visas tillsammans med texter skrivna av Kristian själv i Café Nell Walden.

Dan Jonsson – grafisk design och illustration visas i Rum för Reklam på fjärde våningen. Här kan man se ett urval av Dan Jonsson breda och kreativa produktion från hans 50 år som formgivare.

På lördag är det vernissage mellan 10-13 för Åsa Karlssons fotoutställning på bibliotekets konstvägg. Åsa Karlsson  beskriver projektet som ett annorlunda konstfotoprojekt med och om våra inbundna böcker.

På citadellet är det dags för den årligen återkommande medeltidsfestivalen.
Bastionen på Citadellet förvandlas till en marknad från medeltiden med frustande hästar, våghalsiga akrobater, mat och dryck, spelmän och hantverkares salubodar. På plats även familjen Carlings medeltida cirkus.

I år fyller både Asmundtorps IF och Landskrona BoIS 100 år. Asmundtorps IF har i och med detta utmanat Landskrona BoIS i en match om titeln ”Landskronas bästa 100 åring.” Matchen spelas på Asmundtorps IP på lördag med avspark kl.14.00. Ett gyllene tillfälle att beskåda sommarens nyförvärv i randigt Admir Aganovic och Dale Hopson. BoIS har utlovat att lufta hela sin trupp.

Noterbart är även att strax under 300 av Europas bästa 13-17-åringar inom tyngdlyftning anländer till Landskronai helgen för att under en veckas tid  mäta sin styrka mot varandra i UEM. Invigningsceremonin är på söndag och mästerskapet pågår fram till och med den 8 augusti.

Fredag
11-12 – Förfestival med Helene Skogspil för de minsta i Slottsparken 
13 00 –  Öppningsceremoni – Landskrona Visfestival pågår till sen kväll
18.00 – Sånger på svenska med Johan och Louise på Seglarpaviljongen
18.30 – Nilla Nielsen på Fellini
21.00 – Borstahusens hamnfest med Flashback samt Dj Tony

Lördag
10-13 Vernissage för Fotoutställningen: I böckernas värld på Landskrona Stadsbibliotek
11-12 – Förfestival med Helene Skogspil för de minsta i Slottsparken 
11-17  Landskrona medeltidsfestival på Citadellet.
13.00 – startar visfestivalen upp och pågår till sen kväll
14.00 – AIF-BoIS ”Hundraårsmatchen” på Asmundtorps IP.
17.00 – Svenska punkvisor med Rick Titrö på Seglarpaviljongen
18.00 – EasyBeat i Gamlegårds lada på Ven
21.00 – Borstahusens hamnfest – Kapell Magnell samt Dj Tony

Söndag
16.00 Arsenal Sweden Landskrona ser mötet mellan Premier League mästarna Chelsea och FA-cupvinnarna  Arsenal i  ”2015 FA Community Shield” på Olearys.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser