Annons

Stadens stora trädgårdsfest i antågande

Återigen välkomnas besökare till parken vid konsthallen i Landskrona för två förhoppningsvis härliga trädgårdsdagar. I år infaller Trädgårdsgillet på fredag 7/8 och lördag 8/8. På fredagen bjuds det in till barnfest, guidade turer och picknickkonsert och på lördagen vankas allt från gröna samtal till marknad och dansuppvisning.

De flytande trädgårdarna, gillets signum, byggs upp under tisdag och onsdag nästa vecka och röstningen till tävlingen Flottaste flotten öppnar på torsdag 6/8. I år är det tolv flottar på plats i vallgraven. Nya medverkande för i år är Tycho Brahe-museet, trädgårdsdesignföretaget Utter & Brising och Plantagen. Röstningen pågår fram till kl. 14.00 på lördagen och prisutdelningen sker efter samtalet på scenen vid konsthallen med Gunnel Carlson kl. 15.00.

Annons
 

Program
Barnen har en stor plats i årets gille och får sin alldeles egen trädgårdsfest på fredagen mellan kl. 12.00-16.00. Det blir allt från teater och sagostund till verkstäder med blommor och brädor och andra roliga aktiviteter.

Musik blir det på fredagskvällens konsert med Pumpaorkestern som börjar kl. 19.00. De har tillverkat sina instrument av pumpor och kalebasser och spelar världsmusik med sväng.
– Ta gärna med picknickkorgen och filten, uppmanar samordnare, Emeli Zeilon.

Lördagens populära trädgårdsmarknad pågår mellan kl. 10.00–16.00 i området runt konsthallen och gästas av över 50 utställare med inriktning på hantverk, mat och givetvis trädgård.

På scenen bjuder trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson under dagen in till intressanta möten och samtal med Inger Palmstierna, Cecilia Wingård, Inka Johansson och Sara Bäckmo.Samtals-teman är allt från barn i trädgården till växthustips, odlingar och vikten av att ha en hobby på ålderns höst.

Flera guidade vandringar med olika teman görs under både fredagen och lördagen. Bland annat kan man fördjupa sig i Landskronas perennrabatter, Citadellets koloniområde och odlingarna på Ewerlöfs holme.

Parkvandringen den 7/8 kl. 16.00 leds av Sten Christensen, mångårig medarbetare på Parkenheten som vann förra årets flottävling.

Nytt för i år är att det under gillet bjuds på både en familjeföreställning och en dansföreställning. På fredagen spelar Eric Rusch föreställningen Trubbel i trädgården kl. 14.00 under träden i parken. Kl. 13.30 på lördagen gästas gillet av dansgruppen Memory Wax som tillsammans med dansare från Kuba framför delar av Crisálida, en fartfylld dansföreställning med bland annat djurmasker.

Utöver Trädgårdsgillets program är det utställningar i konsthallen, på Citadellet och i Kruthuset på Citadellets koloniområde under helgen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser