Annons

Ökända är stormsäkrat

Förra årets musikfestival på Ven, Ökända, drabbades av storm på lördagen vilket fick till följd att en del akter tvingades ställa in. I år har arrangörerna därför hyrt in nya tält, hela tre stycken, och dessa står emot väder och vind. 22 musikakter kommer festivalen den 7-8 augusti att bjuda på och tyngdpunkten ligger på reggae.

Den 7 och 8 augusti blir det åter tunggung inne på Ven. Det är dags för den femte upplagan av Ökända. Som de senaste åren så kommer festivalen att äga rum på fotbollsplanen mitt på ön.
– Det blir lite av cirkusstämning. Vi har nämligen hyrt tre cirkustält som klarar av om det skulle bli hårt väder även i år, säger Alexander Redrin som drog igång festivalen 2011.
Bakom arrangemanget står Föreningen Ökända.
– Vi är fyra i styrelsen som drar det stora lasset. Sedan har vi naturligtvis ovärderlig hjälp att ett antal volontärer.

Annons
 

Musikstilarna brukar variera en hel del på Ökända. I år ligger dock tyngdpunkten mer på reggae än tidigare år.
– Det har blivit så. Men det blir även hiphop samt worldmusic, bland annat av bandet Kuru Mapu. Dom kommer att bjuda på en föreställning som inte kommer att falla i glömska. Båda kvällarna avslutas med elektronisk dansmusik av DJ:s, säger Alexander Redrin.

På fredagen kommer två av de band som det pratas mest om. Klockan 23.00 är det General Knas som bjuder på dansant reggae och efter han kommer Göteborgstjejen Etzia.
– Och dessa backas upp av ett av landets absolut bästa kompband inom reggae, Hot This Year Band.

Alexander Redrins personliga favorit spelar på lördagskvällen.
– Det är Fastpoholmen. De har jag velat boka i flera år. De har ett väldigt brett musikregister. Det blir allt från blues och visa till balkanmusik och reggae.

I år samarbetar arrangörerna även med välgörenhetsföreningen Baobab.
– Vi inledde ett samarbete med dessa tidigare i år då de arrangerade en festival i Malmö där vi var med och hjälpte till. Nu kommer de till Ven och svarar för matförsäljningen  i ett av tälten, säger Alexander Redrin och betonar att allt överskott går till välgörande ändamål. såväl från mat, dryck och annan försäljning.
– Baobab har startat och vidareutvecklat en grundskola i Guinea Conakry vid namn Baobab School och idag kan 624 barn gå i skolan i förorten Petit Simbaya. Dit går pengarna som kommer in för maten. Det som vi andra drar in kommer att gå till de besök som vi gör på barnsjukhuset i Lund.

Festivalområdet öppnar klockan 16.00 på fredagen och klockan 12.00 på lördagen. För de som inte vill sova över, exempelvis på campingområdet intill festivalen, så går det extra båtar till Landskrona såväl på fredag- som lördagsnatten klockan 01.30.

Samtliga band, tider samt mer info hittar du på Ökändas hemsida.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser