Annons

Engelsman in – stortalang ut

På tisdagen gjorde Landskrona BoIS klart med den 22-årige engelske mittfältaren Dale Hopson samtidigt ser det ut som att klubben tappar sin största talang, 17-årige Adonis Berisha.

På inrådan av tidigare BoIS:aren Andrew Kelly väljer Dale Hopson bördig från Middlesborough att fortsätta sin fotbollskarriär i Landskrona, detta efter att han varit och provtränat i klubben under juni månad.
– Han visade så goda takter att klubben har valt att göra klart med honom för att kunna dra nytta av hans stora engagemang på plan och hans offensiva kvaliteter, skriver klubben i ett nyhetsbrev.

Annons
 

Dale Hopson kommer närmast från en kort sejour i norrländska Ytterhogdals IK i division 3, som har brittiska tränare och också flera andra brittiska spelare i truppen. Mittfältaren har 32 matcher i  Huddersfield Towns U21-lag på meritlistan. Avtalet med BoIS sträcker sig säsongen ut.

Samtidigt mister BoIS en av nordvästra Skånes största talanger. Det är nätfotbollstidningen Alltid Fullsatt som igårkväll kunde avslöja att utlånade stortalangen Adonis Berisha, nu ansluter till Max Mölder-tränade Hittarp.
Den tidigare BoIS-backen Max Mölder känner Adonis Berisha mycket väl sedan han tränade honom i BoIS P15-lag och var med om när talangen blev uttagen till sin första landskamp.
– Han vill nå eliten och har alla möjligheter att göra det. Det är kul att försöka hjälpa honom med det. Sen är det mycket upp till honom också, men han är väl medveten om det och är redo att lägga ner jobbet, säger Max Mölder till Alltid Fullsatt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser