Annons

Visningar av tjeckiskt fotografi

I sommar anordnar Landskrona museum visningar för allmänheten av fotoutställningen View Czech Republic. Både på svenska och på engelska. Nästa vecka anordnas det visningar tisdag den 4/8 kl. 15.00 (engelska) och onsdag den 5/8 kl. 15.00 (svenska). Guide är Lisa Ernberg, pedagog kunnig inom foto. Det är gratis och ingen föranmälan behövs.

Landskrona Foto och Landskrona museum presenterar för andra året i rad en intressant fotonation. Den tjeckiska fotohistorien är en av världens mest fascinerande, men är trots det relativt okänd i västvärlden. Flera av de utställande fotograferna har sett sitt land transformeras tre gånger. När Tjeckoslovakien bildades 1918, under ockupationen av Nazi-Tyskland 1938 och bakom den kommunistiska järnridån 1948.

Annons
 

Med över 100 bilder och en tidslinje som spänner från 1920-talets början fram till idag görs i utställningen en djupdykning i landets fotografiska historia, från tidig fotokonst till nutida bildskapande.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser