Annons

Koppe vann ännu en fototävling

På onsdagseftermiddagen ägde en prisutdelning rum på Nygatan 12 i Landskrona. Det var fotografen Peter ”Piotr” Koppe som vunnit Landskronahems årliga fototävling. Den vinnande bilden pryder framsidan på Landskronahems årsredovisning för 2014. Foton av vinnaren samt medtävlanden Regina Barkentin kommer att hänga i lokalen under en vecka.
– Syftet med tävlingen är att bidra till Landskrona som fotostad samt skapa intresse kring årsredovisningen och Landskronahem som företag. Vi vill visa hur det är att leva och bo inom Landskronahem, skapa positiva känslor och spegla möten människor emellan, säger Landskronahems VD Helena Fremle.

Peter Koppe vann tävlingen med motiveringen:
”Fotografen har här hittat ett utryck för vår tes, som visar en rolig bild på ett lekfullt möte mellan lilla- och storasyster på väg upp mot skyarna. Personligheterna växer i kreativa miljöer och svängrum skapas.”

Annons
 

– Det är alltid kul att vinna fototävlingar. Jag tog ju årets bild på Landskrona Direkt 2007 och det var faktiskt startskottet på min fotokarriär, säger Peter Koppe och ler.
– Att jag vann Landskronahems tävling var egentligen ren tur. Jag fick reda på tävlingen dagen innan sista inlämningsdagen. Jag tog då några bilder och skickade. Sedan tänkte jag inte mer på det förrän dom ringde i våras och sa att jag hade vunnit.
Förutom äran så fick fotografen en check på 30 000 kronor.
– De kommer väl till pass. Och det är klart att man funderar på att vara med även nästa år. Jag har massor av idéer. Jag får dock se hur det blir. Min fru har sagt till mig att jag inte ska tävla igen. Hon tycker att andra också ska ha chansen, avslutar han och skrattar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser