Annons

Visor med attityd på Seglarpaviljongen

Tidigare har vi skrivit att det är visfestival i Landskrona i kommande månadsskifte. Det är dock inte bara i Slottsparken som det kommer att framföras visor. Rick Titrö heter en artist som förknippas med visor med engagemang och attityd. Lördagen den 1 augusti kommer han till Seglarpaviljongen i Landskrona.

Efter två år på Visskola i Västervik flyttade Rick Titrö tillbaks till Skåne hösten 2014. Förra gången han bodde där brukade han stå och föra oväsen för förbipasserande väsen på Lund Central. Nu fokuserar han hellre på mer regelrätta spelningar och har flängt runt lite varstans mellan Malmö och Kiruna och har även varit en sväng över till Åbo i Finland.

Annons
 

Med ett tydligt samhällsengagemang och ett stort intresse för människans mentala små skrymslen har Rick Titrö skrivit ett stort antal låtar.
– Man skulle kunna säga att jag spelar en slags modern visa som lika gärna skulle kunna vara en del av punken. För mig är visan ingen musikstil utan ett förhållningssätt till texterna. Punken är inte heller en musikstil utan en inställning och attityd, säger Rick Titrö.

Debutplattan ”Serenader längs Ensamhetens Boulevard” släppte artisten på eget bolag förra sommaren.
– Den plattan höll jag på ett bra tag med, säger Rick Titrö.
– Arbetet med plattan påbörjades redan sommaren 2011, förra gången jag bodde i Malmö. Men bland annat efter att datorn där de ofärdiga inspelningarna låg lagrade kraschade lades projektet på is. Efter att ha börjat på Visskolan i Västervik tog jag tag i det igen och påbörjade inspelningarna på nytt, nu med en hel del nya låtar. Samtidigt som skivan spelades in skrev jag även låtar till ytterligare en platta, den ännu o inspelade ”Laglös”.

Väl tillbaka i Malmö har han inte undsluppit skolans korridorer. Den här gången har han dock inte varit där som elev, utan som lärare.
– När jag flyttade tillbaka till Malmö i september drabbades jag lite av en personlig och konstnärlig kris. Det sammanhang som Visskolan hade placerat mig i fanns inte kvar och när man kommer tillbaka till sin gamla hemstad varken kan eller vill man fortsätta precis som sist. Staden har ändrats och man själv har ändrats och det kan ta ett tag innan man hittar sitt nya sammanhang, berättar Rick Titrö.
– För att komma ur krisen var jag tvungen att bryta mina föreställningar om vem jag själv var. Jag hade lovat mig själv att aldrig ta ett hederligt niotillfem-jobb, nu var det just det som räddade mig. I oktober fick jag ett långtidsvikariat som musiklärare i grundskolan på Skolområde Autism i Malmö. Jag fick dock mycket mindre tid över för min egen musik och att gå från ett hundratal spelningar på ett år till ungefär en femtedel fick mig att känna mig litegrann som en föredetting. Det känns därför skönt att komma ut på en riktig turné igen.

I sommar åker Rick Titrö alltså ut på en turné genom södra halvan av Sverige och Danmark med spelningar lite överallt mellan Köpenhamn och Härnösand.

Lördagen den 1 augusti klockan 17.00 når turnén till Seglarpaviljongen i Landskrona. På konserten kommer han främst att framföra låtar från ”Serenader längs Ensamhetens Boulevard” och ”Laglös”.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser